Banner 750x94 gume barišić

Untitled 1

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2020 12:50

Pronađen pištolj na ulici u Požegi, kod 23-godišnjaka marihuana, a bilježimo i tri požara

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Pištolj u središtu Požege

U nedjelju, 2. kolovoza 2020., oko 9.30 sati, u Ulici Pape Ivana Pavla II u Požegi, na nogostupu, 64-godišnjak je pronašao pištolj, o čemu je izvijestio policijske službenike, koji su izlaskom na mjesto događaja utvrdili da se radi o plinskom pištolju, koji je izuzet i pohranjen u prostorije policije, dok se nastavlja daljnji rad s ciljem pronalaska vlasnika pištolja i okolnosti pod kojima je završio na nogostupu.

 Javni red i mir narušavali u Požegi i Pakracu

U petak, 31. srpnja 2020., oko 20.20 sati, u ulici Radničko naselje u Pakracu, javni red i mir su narušavali 72-godišnjak i 53-godišnjak, pri čemu su zbog ranijih nesuglasica jedan na drugog bacali kamenje. Protiv obojice počinitelja slijedi Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U subotu, 1. kolovoza 2020., oko 21.05 sati, u Ulici Pape Ivana Pavla II u Požegi, prilikom njihova postupanja, policijske službenike je vrijeđao i omalovažavao 49-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola (odbio ispitivanje). Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, on je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije, te narednog dana uz optužni prijedlog doveden dežurnoj sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, koja ga je saslušala i izrekla 13-dnevno zadržavanje, nakon čega je prevezen u zatvoru u Požegi.

23-godišnjak u Požegi zatečen sa marihuanom

U petak 31. srpnja 2020., par minuta iz ponoći, u Požegi, policijski službenici su zatekli 23-godišnjaka, koji je kod sebe imao manju količinu marihuane. Opojna droga je privremeno oduzeta, dok protiv 23-godišnjaka slijedi Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Požari u Pleternici, Češljakovcima i Jakšiću

U petak, 31. srpnja 2020., oko 18 sati u Pleternici, u Ulici kralja Zvonimira, od posljedica udara groma, došlo je do požara na električnim instalacijama i stvari u krovištu obiteljske kuće u vlasništvu 53-godišnjakinje, koji je ugašen od strane susjeda nedugo nakon izbijanja.

U subotu, 1. kolovoza 2020., pola sata iza ponoći, na neutvrđen način došlo je do požara na manjem,  nelegalnom odlagalištu otpada, nedaleko mjesta Češljakovci, gdje je gorio odbačeni otpad, koji je ugašen od strane vatrogasaca nedugo nakon izbijana.

U nedjelju, 2. kolovoza 2020., oko 21 sat, na neutvrđen način došlo je do požara baliranog sijena te suhe trave i niskog raslinja na zemljištu u mjestu Jakšić. Požar je ugašen oko 22.50 sati kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 100 m2.