Četvrtak, 20 Kolovoz 2020 10:22

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad  dvojicom hrvatskih državljana s područja Požege starosti 22 i 46 godina koji su dana 6. lipnja 2020. oko 19 sati u dvorištu crkve u mjestu Skenderovci počinili prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana na način da je 22-godišnjak za vrijeme trajanja vjerskog obreda pred prisutnim vjernicima pokazivao i mahao plinskim pištoljem u vlasništvu 46-godišnjaka kojeg je isti nabavio unazad nekoliko godina, a nije izvršio prijavu nadležnoj policijskoj postaji sukladno navedenom zakonu. Protiv 22-godišnjaka i 46-godišnjaka slijedi optužni  zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Lipika koji je dana 15. kolovoza 2020. oko pet sati između mjesta Kukunjevac i Dobrovac upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, daruvarskih registarskih oznaka te dolaskom do zavoja ulijevo  nije se kretao sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je zahvatio putnu bankinu na kojoj je prednjim dijelom vozila udario u ploču za označavanje zapreka na cesti, a potom  vozilom sletio niz putnu kosinu i udario u tri stabla. U prometnoj nesreći 41-godišnji vozač je lakše, a 54-godišnji putnik teško ozlijeđen. Nadalje je utvrđeno da je nakon prometne nesreće vozač uklonio osobni automobil s mjesta događaja i sakrio ga na poljoprivredno zemljište između naselja Dobrovac i Klisa. Protiv 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenja kaznenih djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ i „Sprječavanje dokazivanja“.

Prometna problematika

U srijedu 19. kolovoza 2020. oko 17.45 sati u mjestu Kukunjevac na raskrižju ulica Franje Filipovića i Brezinske, 76-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volvo“, daruvarskih registarskih oznaka, polukružno se kretao i uključivao na glavnu cestu prilikom čega nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska uslijed čega je u lijevu bočnu stranu njegovog vozila prednjim desnim dijelom naletio osobni automobil marke „BMW“, bjelovarskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 22-godišnjak s kojim se u vozilu nalazilo dijete koje za vrijeme vožnje nije bilo smješteno u sigurnosnu sjedalicu zbog čega je 22-godišnjaku na mjestu događaja izdana obavijest o počinjenom prekršaju, dok  protiv 76-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog.