Ponedjeljak, 08 Veljača 2021 10:01

Pojačane kontrole prometa za vikend donijele 54 prekršaja i kaznu do 36 tisuća kuna za alkoholiziranog ponavljača

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 54 prekršaja od čega ističemo 27 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri upravljanja vozilom za vrijeme dok je izrečena zabrana upravljanja, po dva upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilom i nekorištenja sigurnosnog pojasa. Također su zatečena i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 6. veljače 2021. oko 21.10 sati u mjestu Antunovac u Ulici Poljanska gdje je u prometu zatečen 41-godišnji vozač koji je za vrijeme dok mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola i  za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,65 promila (ujedno najveća utvrđena koncentracija alkohola za vikend) upravljao osobnim automobilom. Vezano za navedeno počinitelju prekršaja je predložena novčana kazna u iznosu od 36 tisuća kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana (recidivist). 41-godišnjak je uhićen i priveden nadležnom sudu koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Također je od 43-godišnje vlasnice vozila privremeno oduzeto vozilo kojim je 41-godišnjak upravljao, a  protiv nje slijedi prekršajni nalog jer je dala na upravljanje vozilo osobi za koju zna da nema pravo upravljati vozilom.