Četvrtak, 22 Srpanj 2021 08:42

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Otuđeni traktorski dijelovi i peći

U srijedu, 21. srpnja 2021., policijskim službenicima je prijavila 55-godišnjakinja, da joj je tijekom proteklog razdoblja, iz njene obiteljske kuće u Jakšiću, u kojoj je boravila 43-godišnjakinja, otuđena peć na kruta goriva i termoakumulacijska peć. Nastavlja se daljnji rad s ciljem utvrđivanja svih činjenica vezanih za ovo kazneno djelo, dok se zaprimljena kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“ dostavlja nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi.

Istoga dana, prijavio je 82-godišnjak, da mu je u razdoblju od 14. do 20. srpnja 2021., nepoznati počinitelj (ili više njih), u mjestu Seoci, sa poljoprivrednog traktora otuđio razne dijelove. Protiv nepoznatog počinitelja za kojim se traga slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Javni red i mir narušavan u Požegi i Lipiku

U srijedu, 21. srpnja 2021., oko 19.30 sati, u ulici Brune Bušića u Požegi, 54-godišnjakinja je vikom i galamom narušavala javni red i mir.
Istoga dana, oko 23.40 sati, u Ulici Alojzija Stepinca u Lipiku, javni red i mir je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,92 promila, reproducirajući glasnu glazbu narušavao 44-godišnjak.

Protiv oboje počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Predana ručna bomba u Požegi

U srijedu, 21. srpnja 2021., na području Požege, građanin koji je želio ostati anoniman, iskoristio je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i policijskim službenicima predao ručnu bombu koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Dva požara na poljoprivrednim površinama

U srijedu 21. srpnja 2021., oko 14.30 sati u Pleternici, nedaleko Ulice Ante Starčevića, na poljoprivrednoj površini, te oko 21 sat, nedaleko mjesta Novi Bešinci došlo je do požara na otvorenom u kojemu je gorjelo strnište, odnosno suha trava i nisko raslinje koji su ugašeni od strane pripadnika DVD Kaptol, DVD Pleternica JVP požeško-slavonske županije.