Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 10:23

Iz policijske bilježnice za protekli vikend

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

 

Kod Bzenice otuđena drvna masa, u Požegi mobitel, u Biškupcima novac

U razdoblju od 1. travnja, do 22. srpnja 2021., u šumskom predjelu nedaleko mjesta Bzenica (Pleternica), nepoznati počinitelj (ili više njih), je posjekao i otuđio nekoliko stabala hrasta i topole u vlasništvu Republike Hrvatske, kojim gospodare Hrvatske šume.

U petak, 23. srpnja 2021., policijskim službenicima je prijavio 30-godišnjak, sa područja Velike, da mu je nepoznati počinitelj (ili više njih), dana 22. srpnja 2021., u večernjim satima, dok je boravio na terasi ugostiteljskog objekta u Ulici Svetog Florijana u Požegi, otuđio mobitel marke „Samsung“.

U nedjelju, 25. srpnja 2021., policijskim službenicima je prijavio 25-godišnjak, sa područja Velike, da mu je nepoznati počinitelj (ili više njih), dana 24. srpnja 2021., u večernjim satima, dok je boravio u mjesnom domu u Biškupcima, otuđio torbicu u kojoj se nalazio novčanik i novac, pri čemu je 25. srpnja pronašao torbicu i novčanik, ali nedostaje dio novca koji se u istom nalazio.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi, zbog počinjenih kaznenih djela „Krađa“.

Nepoznat počinitelj postavio zamke za hvatanje divljači kod Šeovice

Od neutvrđenog dana i vremena, do 24. srpnja 2021., u šumskom predjelu nedaleko mjesta Šeovica, (Lipik), nepoznati počinitelj, (ili više njih), je postavio dvije improvizirane naprave, (zamke), izrađene od čeličnih sajli s namjerom hvatanja divljači. Protiv nepoznatog počinitelja za kojim se traga, slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, zbog počinjenog kaznenog djela "Protuzakoniti lov i ribolov“.

Narušavanje javnog reda i mira u Prekopakri i Pleternici

U nedjelju, 25. srpnja 2021., oko 18 sati, u Ulici dr. Ante Starčevića u Prekopakri, na terasi ugostiteljskog lokala, 54-godišnjak, pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,19 promila, je narušavao javni red i mir na način da je verbalno napao 40-godišnjeg djelatnika lokala, koji je također bio pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,71 promila i 65-godišnjeg gosta, da bi nakon toga 65-godišnjaka i udario. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 54-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i protiv 40-godišnjeg djelatnika koji je uslužio alkoholnim pićem osobu koja je bila pod utjecajem alkohola.

Iste večeri, oko 23.30 sati, u Pleternici, u Ulici Kralja Petra Krešimira IV, na malonogometnom igralištu, 22-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,64 promila, tjelesno je napao i lakše ozlijedio 20-godišnjaka. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici, jer kod sebe nije imao osobnu iskaznicu ili drugi dokument s kojim bi se utvrdio njegov identitet.

Ukupno četiri prometne nesreće, dvojica lakše ozlijeđena

U subotu 24. srpnja 2021., oko 5.40 sati, u Marindvoru (Požega), 29-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,57 promila, upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog kretanja kolnikom, sletio je s istoga u putni kanal, pri čemu je 24-godišnji putnik lakše ozlijeđen. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisnog kretanja kolnikom.

Istoga jutra, oko 6.35 sati, u ulici Arslanovci u Požegi, 23-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Ford“ požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog kretanja kolnikom, sletio je s istoga na travnatu površinu uz kolnik, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na bočnu stranu, pri čemu je vozač lakše ozlijeđen. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom.

Uz navedene nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, tijekom proteklog vikenda, evidentirane su i dvije prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a obje su se dogodile u Požegi.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava na području Pleternice

U petak, 23. srpnja 2021., na području Pleternice, građanka je iskoristila zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i policijskim službenicima predala sedam kemijskih bombi, sedam upaljača za eksplozivna sredstva, šest detonatora, dva tijela ručne bombe i jednu protu pješačku minu, što je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.