Ponedjeljak, 08 Rujan 2014 11:42

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Hrvatske šume oštečene za trideset stabala

 U petak 5. rujna, zaprimljena je prijava krađe oko trideset stabala u vlasništvu „Hrvatskih šuma“, a koja je nepoznati počinitelj (ili više njih) u vremenskom razdoblju od 1. veljače do 2. srpnja 2014. godine, posjekao i otuđio kod mjesta Gornji Grahovljani. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Provalili u radni stroj 

 U vremenskom razdoblju sa četvrtka na petak 4./5. rujna, u mjestu Požeška Koprivnica, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u radni stroj marke „JCB“, osječkih registarskih oznaka, u vlasništvu poduzeća iz Osijeka i otuđio gorivo.

Starici ukrali plinsku bocu i razne predmete

 

 U vremenskom razdoblju od 5. do 7. rujna, u mjestu Antunovac, u Oslobskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 82-godišnjakinje prilikom čega je otuđio plinsku bocu i razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

 U petak, 5. rujna, policijski službenici su zaprimili prijavu da je tijekom mjeseca lipnja 2014. godine, u mjestu Donji Čaglić, u Ulici Roberta Žilija, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz radionice u vlasništvu 50-godišnjaka otuđio razni električni alat.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 55-godišnjakom sa područja Lipika je utvrđeno da je počinitelj krađe te slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznene prijave.

 Tijekom vikenda su zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom

 U Požegi u ulicama Osječka i Vukovarska te u mjestu Svetinja te dva bijega s mjesta prometna nesreće u Požegi u ulicama Pavla Radića i Makse Kuntarića.

U pet prometnih nezgoda kumovao alkohol

 U petak, 5. rujna, oko 0.10 sati, u Požegi, u Ulici Svetog Roka, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka zatekli 61-godišnjeg vozača koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,20 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

 U subotu, 6. rujna, oko 11.40 sati, u mjestu Alilovci, u prometu je zatečen 47-godišnjak koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom marke „IMT“ pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,30 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 47-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

 U nedjelju, 7. rujna, u 0.10 sati, u mjestu Završje, u ulici Zvonka Brkića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, zatekli 53-godišnjeg vozača koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,62 promila i za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
 

Istoga dana, oko 1.30 sati, u Požegi, u Sokolovoj ulici, u prometu je zatečen 48-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 0,73 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. 48-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 Dva sata kasnije, oko 3.35 sati, policijski službenici su u mjestu Srednje Selo, zaustavili 25-godišnjaka (1,29 g/kg) koji se nepropisnom brzinom kretao u osobnom automobilu marke „Audi“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

 19-godišnjak posjedovao marihuanu

 U subotu, 6. rujna, oko 21.50 sati, u Požegi, u Vukovarskoj ulici, policijski službenici su kod 19-godišnjaka pronašli manju količinu opojne droge cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dva narušavanja javnog reda i mira

 U nedjelju, 7. rujna, oko 21.10 sati, u Požegi, Trg Svetog Trojstva, 58-godišnjak je vikao i galamio na 29-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 U ponedjeljak, 8. rujna, oko 2.30 sati, u Kutjevu, u Ulici Republike Hrvatske, u ugostiteljskom objektu 25-godišnjak je bez ikakvog povoda tjelesno napao 25-godišnjaka (1,85 g/kg) zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.