Ponedjeljak, 06 Listopad 2014 12:02

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Teška krađa provaljivanjem

 U vremenskom razdoblju od 2. do 3. listopada, u mjestu Brestovac, u Ulici Stari Brestovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 53-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Izbio požar na tavanu

 U petak, 3. listopada, oko 6.15 sati, u mjestu Jaguplije, na kući u vlasništvu 60-godišnjaka je došlo do kratkog spoja prilikom čega se zapalila PVC izolacija a požar se proširio na tavanski prostor.

 Pronalazak neeksplodiranih eksplozivnih sredstava

 U petak 3. listopada, u blizini mjesta Korita, pronađen je jedan topovskih projektil cal 155 mm za koji je utvrđeno da je zaostao iz Domovinskog rata. Projektil je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i bit će naknadno uništen.

 "Audijem" sletio s ceste i udario u obiteljsku kuću

 U subotu, 4. listopada, oko 0.25 sati,u Pleternici, u Ulici Eugena Podubskog, 19-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,84 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka je uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom, sletio na travnatu površinu te udario u obiteljsku kuću u vlasništvu 42-godišnjaka. U prometnoj nesreći 19-godišnjak je teško tjelesno ozlijeđen i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Pleternici u Ulici Ivana Šveara i Pakracu na raskrižju Rehakove i Gupčeve ulice te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Osječkoj ulici.

 Vozio traktor sa 2,23 promila i bez vozačke dozvole

 U subotu, 4. listopada, oko 18.15 sati, na županijskoj cesti između mjesta Gradac i Sesvete, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 50-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,23 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

 U nedjelju, 5. listopada, oko 0.50 sati, u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva, 28-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,26 promila omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala mogućnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 Dovršeno kriminalističko istraživanje

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 54-godišnjakom sa područja osječko-baranjske županije, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijevara u gospodarskom poslovanju“. Naime, sumnjiči ga se da je kao direktor trgovačkog društva iz Zagreba, u namjeri da pribavi protupravnu imovinsku korist, dana 29. svibnja 2013. godine, prema ranijem dogovoru s nepoznatim počiniteljem ovjerio bjanko zadužnice koje su dostavljene drugom društvu kao instrument osiguranja plaćanja za isporučeni građevinski materijal u vrijednosti oko 200 000 tisuća kuna iako su znali da će računi trgovačkog društva, prije dospijeća zadužnica na naplatu, dospjeti u trajnu blokadu te da će zadužnice biti nenaplative.