Ponedjeljak, 18 Siječanj 2016 10:15

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nepoznati lopov provalio u dvorište i ukrao moped, moped pronađen za lopovom tragaju

U subotu, 16. siječnja, policijskim službenicima je prijavio 67-godišnjak da mu je u razdoblju 15/16. siječnja 2016. godine, u Požegi, u Primorskoj ulici, iz zaključanog dvorišta nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio moped marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka. Moped je naknadno pronađen, a policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Provala u vikendicu, ukraden kućanski aparat

U razdoblju od 5. do 16. siječnja, u mjestu Novo Zvečevo, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u vikendicu u vlasništvu 60-godišnjaka prilikom čega je otuđio kućanski aparat.

Provala u obiteljsku kuću u Pleternici

U subotu, 16. siječnja 2016. godine, u Pleternici, u Ulici fra Kaje Adžića, tijekom dana, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u kuću u vlasništvu 65-godišnjakinje prilikom čega je otuđio razne predmete.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Krivotvorenje isprave i nedozvoljena uporaba osobnih podataka

U petak, 15. siječnja, policijskim službenicima je prijavila 19-godišnjakinja s područja Pleternica da je nepoznati počinitelj u srpnju 2015. godine, na nepoznatom mjestu, neovlašteno koristeći njene osobne podatke lažno izradio ugovor i sklopio pretplatnički ugovor s mobilnim operaterom.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava i streljiva

U petak, 15. siječnja, na području grada Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima tri ručne bombe M-75 te 911 komada raznog streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U nedjelju, 17. siječnja, oko 0.35 sati, u Požegi, u Orljavskoj ulici, policijski službenici su kod 24-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Vožnje pod utjecajem alkohola, bez vozačkih dozvola i ugrožavanje prometa

U petak, 15. siječnja, oko 20.40 sati, u mjestu Velika, u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su zatekli 36-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

U nedjelju, 17. siječnja, oko 0.35 sati, u Požegi, u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 29-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,59 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka.

Istoga dana, oko 1.20 sati, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su u osobnom automobilu marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, zatekli 45-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,58 promila.

U ponedjeljak, 18. siječnja, oko 0.25 sati, u Požegi, u Cerničkoj ulici, policijski službenici zatekli 26-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,23 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijede prekršajni nalozi.

Tijekom vikenda su se dogodile četiri prometne nesreće s materijalno štetom i to u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira, u Požegi u Mlinskoj ulici, u Velikoj u Ulici Stjepana Radića te u mjestu Vesela.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija