Utorak, 01 Ožujak 2016 09:46

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dragovoljno predao bombe i streljivo

U ponedjeljak, 29. veljače, na području Pleternice, 52-godišnjak je prilikom čišćenja kuće pronašao i dragovoljno predao dvije ručne bombe M-52, ručnu bombu M-75 te streljivo koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj do sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 74-godišnjak

U ponedjeljak, 29. veljače, oko 10.45 sati, u Požegi, u Ulici Kamenita vrata, 21-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, prilikom izlaska iz kružnog toga nije propustio 74-godišnjeg pješaka koji je prelazio cestu na obilježenom pješačkom prijelazu. Prilikom udara 74-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv 21-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom u Požegi u Ulici Pavla Radića te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Bektežu.

Rezultati policijske akcije

Proteklog vikenda, u noći sa subote na nedjelju 26./27. veljače 2016. godine, policijski službenici na području PU požeško-slavonske provodili su preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga u prometu.

Tijekom provedbe akcije kontrolirana su ukupno 92 vozača osobnih automobila i pri tome je utvrđeno 15 kršenja prometnih propisa, od kojih se devet prekršaja odnosilo na utvrđene nedozvoljene koncentraciju alkohola u krvi, a kod jednog 26-godišnjeg vozača osobnog automobila na području Policijske postaje Pakrac tijekom preliminarnog testiranja na droge dobivena je pozitivna reakcija na drogu (amfetamini i THC). Od svih utvrđenih koncentracija alkohola u krvi najviše vozača (njih pet) imalo je koncentracije između 1,01 i 1,50 promila, a najveća zabilježena koncentracija od 1,50 promila utvrđena je 24-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je pored vožnje u alkoholiziranom stanju vozilom upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija