Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016 10:10

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provala u obiteljsku kuću u Šeovici

U razdoblju od 11. prosinca 2015. do 19. ožujka 2016. godine, u mjestu Šeovica, u Omanovačkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 59-godišnjaka prilikom čega je otuđio razne predmete.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Lažno se predstavili 90-godišnjakinji i ukrali joj nekoliko tisuća kuna

U petak, 18. ožujka, u vremenu od 12 do 13.25 sati, u Pakracu, u Ulici kneza Branimira, dvije nepoznate osobe su se lažno predstavile te ušle u obiteljsku kuću 90-godišnjakinje, iskoristile njenu nepažnju te otuđile novčani iznos od nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Krađa mobitela

U nedjelju, 20. ožujka, u vremenu od 3 do 6 sati, u mjestu Busnovi, iz lovačke kuće, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio mobitel marke „Sony“ u vlasništvu 22-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Neovlaštena posjedovanja droge

U petak, 18. ožujka, oko 21.10 sati, u Požegi, na Trgu Matka Peića, policijski službenici su kod 17-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čeg protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, oko 21.45 sati, u Požegi, u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka te kod 19-godišnje putnice pronašli manju količinu cannabis marihuane. Protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U nedjelju, 20. ožujka, oko 4.30 sati, u Požegi, u Ulici hrvatskih branitelja, 17-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,68 promila, prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 Prilikom oranja pronašao topovsko zrno

U petak, 18. ožujka, oko 8 sati, u Lipičkom polju, 76-godišnjak je prilikom oranja izorao topovsko zrno za koje je utvrđeno da je zaostalo iz Domovinskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je zrno izuzeo te je pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Dragovoljno predao streljivo

U petak, 18. ožujka, na području Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima streljivo koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Prilikom mimoilaženja došlo do udara bočnim ogledalima

U petak, 18. ožujka, oko 22.35 sati, u Pleternici, u Ulici bana Josipa Jelačića, 47-godišnji vozač osobnog automobila marke „Ford“, požeških registarskih oznaka (odbio alkotest), prilikom mimoilaženja nije ostavio razmak između svojeg vozila i vozila s kojim se mimoilazio, uslijed čega je došlo do udara lijevim bočnim ogledalom u bočno ogledalo osobnog automobila marke „Audi“, također požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 30-godišnjak. 47-godišnjak je napustio mjesto prometne nesreće, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao, no policijski službenici su ga ubrzo pronašli te budući da je bio u vidno alkoholiziranom stanju smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Vozili u pijanim stanjima, a mladić 23 godine sa zabranom upravljanja "B" kategorijom

U subotu, 19. ožujka, oko 19.50 sati, u mjestu Strižičevac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,15 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka.

U nedjelju, 20. ožujka, oko 20.55 sati, u Požegi, u Ulici kralja Zvonimira, zaustavljen je 51-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,66 promila.

Istoga dana, oko 21.50 sati, u Lipiku, u Jadranskoj ulici, zatečen je 23-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,21 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom marke „Mazda“, koprivničkih registarskih oznaka.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija