Utorak, 30 Kolovoz 2016 12:28

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa voća

U razdoblju od 26. do 29. kolovoza, na širem području grada Požege, u voćnjaku u vlasništvu poljoprivrednog gospodarstva iz Požege, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio veću količinu voća. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Zbog kvara na el. instalacijama izbio požar na traktoru

U noći sa 28./29. kolovoza, u mjestu Bresnica, u dvorištu, uslijed neispravnih električnih instalacija došlo je do požara na traktoru marke „Ursus“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 66-godišnjaka.

Dragovoljna predaja oružja i streljiva

U ponedjeljak, 29. kolovoza, u mjestu Grabarje, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima automatsku pušku te veću količinu streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Ugrožavao javni promet

U ponedjeljak, 29. kolovoza, oko 20.20 sati, u Požegi, u Mlinskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 41-godišnjaka, koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,45 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U ponedjeljak, 29. kolovoza, oko 22 sata, u Požegi, u Ulici Antuna Gustava Matoša, 40-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,48 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi, požeških registarskih oznaka, uključivao se u promet s prilazne ceste prilikom čega nije propustio osobni automobil marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 19-godišnjak uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u prednji desni dio „Citroena“. Protiv 40-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodio se i jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija