Utorak, 01 Rujan 2020 13:43

Završila Devetnica Gospi od Suza u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

PLETERNICA - Središnjim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević završena je proslava Devetnice Gospi od Suza koja se u tom svetištu slavi 65 godina.

Svoju utjehu od Nebeske Majke došao je zatražiti veliki broj vjernika, a među njima na svečanom euharistijskom slavlju uz požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i gradonačelnicu Pleternice Antoniju Jozić bili su i saborski zastupnik Darko Puljašić te Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Tokom cijeloga dana vjernici su pristizali iz raznih krajeva od Požege, Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Siska, Đakova, Orahovice, Kutine, Novske.

Na početku misnog slavlja biskup Škvorčević rekao je kako zajedno sa svima pokušava sabrati svoje srce pred činjenicom da nas Bog nikada nije napustio posebno u ovim trenucima današnjih okolnosti: “Nije nas Bog napustio što nam svjedoče i suze Marijine koje je na svoj način posvjedočila na liku u Siracusi 1953. godine. Ubrzo nakon toga, tri godine poslije, ovdje su mnogi u tim suzama prepoznali tu istinu. Neka naše večerašnje zajedništvo bude čisto kao suze Njezine ljubavi.” - rekao je biskup Škvorčević.

Na kraju misnog slavlja bila je procesija s likom Gospe od Suza koja je prolazila kroz mnoštvo vjernika te je svaki pojedinac Nebeskoj Majci mogao uputiti svoje molitve.

Foto: V. Milković (pozeskivodic.com)