Ponedjeljak, 25 Siječanj 2021 08:12

Požeški biskup Antun Škvorčević pismom zahvalio za molitvu i pomoć stradalima u potresu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Požeški biskup msgr Antun Škvorčević zahvalio je svećenicima i vjernicima Požeške biskupije za molitvu i pomoć stradalima u nedavnom potresu koji je pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i okolicu. U Pismu koje je u nedjelju, 24. siječnja 2021. pročitano vjernicima na početku svake svete mise, biskup Antun kaže:

»Poštovana braćo svećenici, redovnici i redovnice, dragi vjernici Požeške biskupije!

Uputio sam vam poziv da u nedjelju, 3. siječnja 2021. molitvom, darom u hrani i higijenskim potrepštinama te novčanim prilogom priteknete u pomoć teško stradalima u nedavnom potresu u Petrinji, Glini, Sisku i okolici. Navedenog dana posvjedočili ste svojom molitvom duhovnu blizinu ljudima u velikoj nevolji a velikodušnost novčanim prilogom, koji ste iz svojih skromnih mogućnosti za njih odvojili. Omogućili ste da 14. siječnja 2021. sisačkom biskupu msgr. Vladi Košiću i ravnateljici Caritasa Sisačke biskupije Kristini Radić, uz teretno vozilo puno različitih potrepština, predamo i novčani iznos od 626.000,00 kuna. Za vrijeme svoga posjeta stradalim područjima uvjerio sam se u razmjere nesreće i potrebu svakovrsne pomoći te sam osjetio koliko je ljudima pogođenima nevoljom značajna i vaša velikodušnost u daru, koji im je uručen ovih dana.

Od srca zahvaljujem svećenicima koji su organizirali molitvu i prikupljanje živežnih namirnica i higijenskih potrepština, posebno svima vama koji ste vlastitu dobrotu pretvorili u djelo a plemenitost združili s ljubavlju mnogih ljudi velika srca. Zahvaljujem svim volonterima, napose onima koji su u našem Biskupijskom Caritasu u Požegi pod vodstvom ravnatelja i tajnice očitovali požrtvovnost u primanju darova za stradalnike i pripravi za njihov prijevoz u Sisak.

„A Bog nade napunio vas svakom radošću“ (Rim15,13) i obiljem mira u srcu, te vas pratio svojim blagoslovom u svim vašim nastojanjima, da uzmognete i dalje činiti dobro braći u nevolji i biti dionici Božjih dobara.

Svima vam iskazujem posebno poštovanje i srdačno u Gospodinu pozdravljam«, zaključuje biskup Škvorčević.