Utorak, 26 Siječanj 2021 11:01

Lovački savez Požeško-slavonske županije i Lovačka društva šalju donaciju od 2 tone mesa divljači na potresom pogođeno područje

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Lovački savez Požeško-slavonske županije uz potporu Požeško-slavonske županije proveo je akciju u svim Lovačkim društvima na području županije u kojoj su prikupili preko 2.000 kg mesa od divljači, uglavnom divlje svinje i jelenske divljači, koja će se uputiti na područje pogođeno potresom u Sisačko-moslavačke županije.

 - Na inicijativu našeg župana Alojza Tomaševića Lovački savez PSŽ organizirao je prikupljanje humanitarne pomoći, uglavnom sve naše članice Lovačka društva su se uključila i prikupila meso divljači. Transport još prikuplja po lovačkim društvima i danas se odvozi oko 2 tone mesa divljači. Prikupili smo i novčane donacije od 50 tisuća kuna koje ćemo uputiti preko Hrvatskog lovačkog saveza na potresom pogođena područja. Pomoć će biti upućena za članice Hrvatskog lovačkog saveza u Sisačko-moslavačkoj županiji - istakao je predsjednik LS županije Branko Bertelović, koji dodaje da su i lovačka društva stradala na tom području pa će i buduća pomoć ići u tom smjeru.

 - Ovo je zajednička inicijativa i akcija u koju su se uključila gotov sva Lovačka društva. Proteklih dana obavljen je odstrel divlje svinje i srneće divljači koja će se odmah odvesti u Sisačko-moslavačku županiju i podijeliti na one prostore gdje se još obavlja priprema i podjela hrane za stradalo stanovništvo. Ovo će biti i jedna simbolična poruka za slavonski čobanac koji šalje Slavonija. Kada je nama u Slavoniji  trebalo cijela Hrvatska je pomagala. Mi smo odmah u početku imali ovu ideju, ali smo rekli, sačekat ćemo, jer pomoći će trebati i kasnije, ma i dalje u budućnosti. Županije je do sada uplatila 500 tisuća kuna svim gradovima, općinama i županiji na stradalom području, a sada ide i ova novčana donacija Lovačkog saveza naše županije. Županije će i dalje podupirati sva Lovačka društva i Lovački savez, jer lovci se brinu za ovaj prostor, očuvanje divljači, unapređenje uzgoja divljači. Sve meso iz ove donacije je pregledano od strane veterinarskih službi, a poručujem Moslavcima kada budu jeli slavonski čobanac da se sjete da Slavonija uvijek misli na njih - istakao je župan Alojz Tomašević i najavio da će se ovaj transport pomoći naći u Sisku već iza 13 sati.

Zadnja točka utovara bilo je Radinje kada je nadopunjen transport mesa donacije s još dodatnim trupovima divljači.IMG 1548

IMG 1521