Subota, 23 Listopad 2021 15:23

Matica umirovljenika Velika u novo uređenim prostorima u kompleksu stadiona

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

VELIKA - Nakon što im je općina Velika dodijelila službene prostorije vrijedni članovi Matice umirovljenika Velika krenuli su sa uređenjem prostora. Novi prostor dobili su u sklopu kompleksa Stadiona u Velikoj koji je od prije nekoliko godina u vlasništvu općine Velika. Prostor se nalazi ispod istočnih tribina stadiona.

 - Prostor smo uz pomoć općine Velika i sa svojim sredstvima uredili, te kasnije i opremili potrebnim stvarima i namještajem. Prostor je veličine 55 kvadrata i u potpunosti odgovara našoj udruzi, za redovne sastanke, probe pjevačke i tamburaške sekcije, druženja povodom obljetnica i prigoda. Svakako će nam olakšati rad, ali osigurati nam više druženja jer sada imamo svoj vlastiti prostor za sve potrebe - istaknuo je predsjednik MU Velika Konrad Katić, koji ujedno vodi i pjevače i tamburaše koji su posebno aktivni u svim nastupima u općini Velika, ali i šire, te su izdali i nekoliko nosača zvuka sa vlastitim pjesmama.

Svečanost otvaranja uveličao je upravo pjevački zbor otpjevavši uz pratnju tamburaškog orkestra i himnu. Svečanu vrpcu na otvorenju prerezao je pročelnik iz općine Velika Valentin Raguž, a prostor, sve nazočne o koji će u njemu boraviti i raditi blagoslovio je velički župnik vlč Dražen Akmadžić.

Uslijedilo je još nekoliko pjesama pjevačkog zbora a i pjesma po kojoj je zbor dobio ime "Ledena berba" a to je i naziv njihovog samostalnog nosača zvuka koji su izdali prije dvije godine. Nastavilo se sa druženjem uz domjenak.