Subota, 23 Listopad 2021 16:19

Odlikovanjima zaslužnim dobrovoljnim darivateljima krvi obilježen njihov Dan DDK 25. listopad

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Gradsko društvo Crvenog križa Požega povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 25. listopada upriličilo je svečanost na kojoj su uručena odlikovanja višestrukim dobrovoljnim darivateljima krvi i priznanjima nagrađeni darovatelji za jubilarne i rekordne brojke. Nagrađeni su i oni koji su prvi puta dali krv, njih ukupno 68, ali i rekorderi sa više od 100 darivanja krvi.

U ovogodišnjim akcijama koje traju svaki mjesec po tri dana prikupljeno je 1.851 doza krvi, a do kraja godine očekuje se brojka iznad 2.351 doze koja je prikupljena prošle 2020. godine ili blizu 2.624 doze koja je prikupljena 2019. godine prije pandemijske krize.

IMG 1073

Uz čestitke svim dobrovoljnim darivateljima krvi i izraze zahvalnosti za plemenitost i humanost koju su do sada iskazali u solidarnosti sa svima kojima je njihova krv bila neophodno potrebna odlikovanja i priznanja uručili su ravnatelj CK Miroslav Zelenika i predsjednik CK dr. sc. Borislav Miličević.

Posebnim odlikovanjima nagrađeni su za 125 puta darivanu krv Marijan Pavelić i Anton Krajnc, za 100 puta darovanu krv Dalibor Margetić, Dragan Grlić i Damir Potočnjak, za 75 puta darovanu krv Marko Rukavina, Stjepan Vernot, Vinko Petrović i Dubravko Brus. Za 50 puta darovanu krv brončanim odlikovanjima Crvenog križa nagrađeni su Bojan Bošković, Kristijan Duniskvarić, Marijan Kovačević, Tomislav Sarajlić, Željko Mitrović, Ivan Ćorić, Zoran Grgurić, Branko Štefančić, Željko Pavliček, Božidar Perak, Krešimir Valentić, Goran Matijević, Zvonimir Antolović i Stanislav Jugović.IMG 1072

Posebnim zahvalnicama nagrađeni su Zdenko Šojat za 149 puta darovanu krv, Vlatko Gagić za 127 puta darovanu krv, Anto Čolić za 124 darivanja, Zvonko Balas za 118 darovanja, Ivan Kronšteter za 118 darovanja, Davor Stanojević za 113 darovanja, Krunoslav Pavić za 111 darovanja, Nenad Špigl za 108 darovanja i drugi. Kod žena priznanja su primili Nada Ušurić kao rekorderka među ženama za 92 puta darovanu krv i Marina Vidačić Jelčić za 20 darovanja krvi.