Srijeda, 01 Prosinac 2021 14:45

Kreće tradicionalna Humanitarna akcija "Čaj za malog zmaja" - olakšajmo zdravstvene poteškoće djeci iz obitelji koje žive u uvjetima siromaštva

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Kreće tradicionalna, 5. godinu za redom Humanitarna akcija "Čaj za malog zmaja - olakšajmo zdravstvene poteškoće djeci iz obitelji koje žive u uvjetima siromaštva" koju ove godine organizira veliki broj partnera u projektu, od Udruge Humanum u zajedništvu sa Centrom za socijalnu skrb Požega, Zavodom za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Domom zdravlja Požeško-slavonske županije, Zavodom za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, Gradom Požega, Općom županijskom bolnicom Požega, Veleučilištem u Požegi, Gradskom knjižnicom Požega, Osnovnim školama s područja grada Požege, Dječjim vrtićima grada Požege, Udrugom narodnog zdravlja Andrija Štampar i Udrugom Zdravi život. Cilj ove od samog početka hvale vrijedne akcije je olakšati zdravstvene poteškoće djeci iz obitelji koje žive u uvjetima siromaštva, a posebno u ovo blagdansko vrijeme olakšati njihovo odrastanje.

Elemente i početak akcije najavio je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac: - Ovogodišnja akcija trajati će od 3. do 31. prosinca i namijenjena je djeci predškolske dobi i djeci polaznicima nižih razreda osnovne škole koji odrastaju u uvjetima siromaštva, korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja nadležnosti Centra za socijalnu skrb Požega, a kojima nisu uvijek dostupna sredstva za prevenciju bolesti koja bi im olakšala zdravstvene teškoće i ojačala imunitet. Prošle godine prikupljeno je donacija u vrijednosti preko 70 tisuća kn. Najmlađih korisnika kojima se želi pomoći i olakšati zdravstvene poteškoće ove je godine 92 u ukupno 44 obitelji, kojima je pomoć najpotrebnija.

O Akciji i doprinosu organizacije koju predstavljaju govorili su predsjednica Udruge Humanum Ivana Šag, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević, ravnatelj Doma zdravlja PSŽ Marijan Višaticki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Fabijan Barišić, pročelnica za društvene djelatnosti grada Požega Maja Petrović, ravnateljica Gradske knjižnice Aleksandra Šutalo.

Osim korisnih i zdravih stvari kao što je šal, kapa, rukavice, med, čaj, sirup za snižavanje temperature, sirup za iskašljavanje, četkicu za zube, pastu za zube, toplomjer, pribor za dječju higijenu, slikovnice, bojanke, pribor za crtanje, društvene igre, bez puno slatkiša koji su također dobrodošli, te odjeću prilagođenu dobu djece predškolske i školske dobi, a oni koji žele mogu uputiti i novčanu donaciju na broj računa HR83 2390 0011 5002 20262. 

caj za malog zmaja