Petak, 03 Prosinac 2021 12:53

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Svrha i cilj aktivnosti su podizanje razine svijesti svih sudionika u prometu u pogledu skrbi o osobama s invaliditetom

U petak 3. prosinca 2021. povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske provode preventivno-represivnu akciju  usmjerenu na nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide.

Navedenoj akciji su se priključili i predstavnici udruga osoba s invaliditetom s područja Požeško-slavonske županije te predstavnici Grada Požege.

 Na području Policijske uprave požeško-slavonske tijekom 2020. godine evidentirano je 173 prekršaja parkiranja na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, dok je u prvih deset mjeseci ove godine evidentirano 226 takvih prekršaja, a za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 700 kuna.

Također Policijska uprava požeško-slavonska uz provođenje današnje akcije kontinuirano kroz cijelu godinu provodi aktivnosti i pomaže osobama s invaliditetom te u suradnji s udrugama educira osobe starije životne dobi te slijepe i slabovidne osobe, a ove godine smo obilježili i Dan bijelog štapa kojom prilikom je našoj Policijskoj upravi uručena i zahvalnica što je dokaz truda i zalaganja te skrbi policijskih službenika za osobe s invaliditetom.