Petak, 03 Prosinac 2021 18:53

Moto mrazovi i Sveti Nikola tradicionalno darivali djecu osnovne škole u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PLETERNICA - Već desetak godina po tradiciji blagdanske dane za djecu nižih razreda osnovne škole u Pleternici pohode i darivaju Moto mrazevi iz pleterničkog Moto kluba "Bulls". Ove godine u njihovoj pratnji stigli su Sveti Nikola i njegove vilenjakinje, a što je bilo najvažnije za učenike bile su pune vreće poklona i slatkiša, koje su cijeli razredi zajednički jedva odnosili u učionice.

Bilo je oko 60 učenika 1. do 4. razreda dopodnevne smjene koje su predvodile učiteljice Ivanka Banožić, Anđelka Funduk, Marica Brekalo i Jadranka Bosjak. Za drugu smjenu učenika Moto mrazovi će dovesti njihove poklone poslije podne.

Naravno da iza svega stoji grad Pleternica koji je organizacijski i financijski stao iza ove tradicionalne akcije Moto mrazova, a ovoj slatkoj akciji nazočili su pleternička gradonačelnica Marija Šarić i njen zamjenik Domagoj Katić. O cijeloj akciji, ali i što nas sve očekuje u Pleternici ovih adventskih dana gradonačelnica Šarić je rekla: - Ove godine pripremili smo gotovo 400 poklona koje smo zajedno s članovima našeg pleterničkog Moto kluba, našim vilenjacima i svetim Nikolom podijelili djeci. Nakon matične obići ćemo sve područne škole tako da svatko dobije svoj paketić uoči našega Dana grada koji se obilježava na sv. Nikolu. Pozivam, sutra 4. prosinca na otvorenje Bećarskog šora,koji je odgođen zbog lošeg vremena, a počinje od 17 sati. Od sutra na Trgu bećarca kreće veselje, imat ćemo brojne nastupe kulturno-umjetničkih društava, prezentaciju rada naših udruga, a uz živu glazbu i slastice provest ćemo ovo blagdansko okruženje u zajedništvu na otvorenom prostoru, sukladno epidemiološkim mjerama. Ono što nas čeka svake nedjelje, to su naši vilenjaci u Terri Panonici, koji od 16 sati organiziraju program s predstavom, a sva dobra djeca opet će dobiti male slatke poklone. Nakon toga na Trgu bećarca zapalit ćemo drugu adventsku svijeću.