Četvrtak, 02 Ožujak 2023 08:56

Počela 5. Opća planinarska škola u HPD Gojzerica Požega

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Započela je 5. Opća planinarska škola u HPD Gojzerica Požega. Kao i proteklih godina planinarska škola obuhvaća predavanja iz: Planinarska organizacija, Povijest planinarstva, Poznavanje planina, Zaštita prirode, Meteorologija, Planinarska etika, Oprema, Priprema za odlazak u planinu, Boravak u planinama, Kretanje u planinama, Korištenje tehničke opreme, Čvorologija, Orijentacija, Opasnosti u planinama, Spašavanje u planini i HGSS, Prva pomoć, Osnove speleologije, Planinarsko skijanje i Markiranje planinarskih putova. 

Predavači su iskusni planinari, licencirani vodiči HPS-a, stručni predavači Stanice HGSS-a Požega i instruktori Stanice vodiča Slavonija. Osim predavanja polaznici će tijekom školovanja proći četiri planinarska izleta od kojih su tri dvodnevna. Na izletima polaznici će uživo doživjeti planinu i odraditi niz terenskih vježbi uz pomoć stručnih vodiča i instruktora.

HPD Gojzerica Požega tradicionalno organizira planinarsku školu visokog standarda, uz najkvalitetniji kadar predavača. Dobar glas daleko se čuje, pa ni ove godine nije izostao odaziv polaznika. Širi se glas da se u Požegi održava najbolja i najkvalitetnija planinarska škola te su se ove godine školi priključili i planinari iz susjednih Našica iz PD Krndije, Prva predavanja uz projekciju putem projektora uvelike su zainteresirala polaznike, tako da su predavači morali odgovarati na mnogobrojna pitanja zainteresiranih budućih planinara. Sve je završilo u dobrom raspoloženju, a polaznike je na početku kao i na kraju pozdravio Frano Barišić, voditelj ove planinarske škole. Škola se nastavlja kroz nova predavanja kao i praktičnu nastavu, sve do 17. svibnja kada će uspješnim polaznicima biti dodijeljene diplome.