Nedjelja, 04 Lipanj 2023 19:06

DVD Alilovci svečanom sjednicom, dodjelom priznanja i pokaznom vježbom obilježilo 40 godina postojanja

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ALILOVCI -  Posebno svečano danas je bilo u Alilovcima, malom selu koje ima vrlo aktivno svoje vatrogasno društvo, a danas je ono proslavilo svojih prvih 40 godina, kako su im istakli čestitari. Sve je krenulo užurbano još od jutra, urediti svečanu dvoranu za sjednicu, postaviti šatore u dvorište za svečani ručak, pripremiti sve za vježbu uz pomoć DVD Kaptola kao središnjeg vatrogasnog društva, žene vatrogasaca i vatrogaskinje su pripremale objed za veliki broj gostiju i uzvanika.

Već od 8 sati predsjednik DVD Alilovci Ivan Kmetić dočekivao je goste na obljetnicu, potom je uslijedila sv. misa u kapelici Blažene djevice Marije u Alilovcima, a onda Svečana sjednica Skupštine DVD Alilovci. Tajnik Igor Ciganović je podnio referat o povijesti DVD Alilovci od osnivanja do danas. Posebno su se kao društvo zahvalili općini Kaptol i načelniku općine Mili Pavičiću, koji je osigurao sredstva za kompletno vanjsko i unutrašnje renoviranje doma, posebno velike sale koja je dobila i spušteni strop i klima uređaje za grijanje i hlađenje, a uređeno je i vatrogasno spremište. Danas vatrogasci Alilovaca imaju potpuno sve uvjete za dobar rad.

Svečane sjednice i obljetnice uvijek su prilika da se vatrogasnim medaljama, plaketama i priznanjima nagrade oni najbolji, oni koji su dugo godina aktivni u društvu i koji su za društvo dali veliki doprinos. Tako su zlatnu medalju HVZ primili Ivica Kuburdžić, Boro Ciganović i Zlatko Ciganović. Priznanja VZ županije primio je Jozo Lucić. Priznanja i odlikovanja VZ Požeštine primili su: brončanu vatrogasnu medalju Josip Pavičić, Josip Bartolović, Miroslav Bartolović, Ivan Kmetić, Josip Marić, Josip Tomašević, Igor Ciganović, Davor Pavičić i Miroslav Ciganović. Vatrogasna zajednica dodijelila je diplomu i spomenicu povodom 10 godina rada u društvu Mateju Iličiću. Diplomu i spomenicu za 20 godina rada u društvu dobili su Katarina Kmetić, Adrijana Bartolović, Josip Bartolović, Josip Iličić, Josip Pavičić, Boris Ciganović, Mario Iličić i Josip Pavičić. Zahvalnice DVD Alilovci su primili Zlatko Tomaš i Jozo Lucić. DVD Alilovci dodijelilo je i posebne plakete društva načelniku općine Mili Pavičiću i županici Antoniji Jozić, te Zahvalnice svim sponzorima koji su pomagali društvo i pomogli u organizaciji ove 40. obljetnice. Posebna priznanja za DVD Alilovce uručili su Dragutin Žnidarec ispred Vatrogasne zajednice županije i Vatrogasne zajednice Požeštine.

Čestitke, zahvalu za sve što su učinili za svoju zajednicu u spašavanja ljudskih života i materijalnih dobara od požara i drugih ugroza, ali i najavivši i dalje pomoć vatrogasnom društvu DVD Alilovci izrazili su načelnik općine Mile Pavičić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.