Nedjelja, 04 Lipanj 2023 20:10

Preko 800 natjecatelja na 15. Otvorenom kupu grada Požege u plesu i 17. Mažoret i twirling kupu Požega 2023.

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Proteklog vikenda održani su u Požegi, u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, 15. Otvoreni kup grada Požege u plesu i 17. Mažoret i twirling kup Požega 2023., a u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić, Plesnog kluba Boa, Twirling kluba Požega i Požeških mažoretkinja.

Natjecanja su održana pod pokroviteljstvom Grada Požege, Požeško-slavonske županije te Turističkih zajednica grada i županije, a otvorila ih je Maja Petrović , pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege.

Sudjelovalo je preko 600 plesača koji su predstavljali 14 klubova iz hrvatskih gradova i općina: Požega – Scenski studio ARTina, Plesni klub BOA, Plesni studio Marine Mihelčić, Plesni studio Nova Gradiška, Plesni klub Kutjevo, Piccola M Pleternica, Plesni klub Point Samobor, Plesni klub Feel Varaždin, Plesni studio Shine Našice, Plesni klub Kaptol, Plesni klub Jakšić, Plesni klub Voćin, Plesni studio Nova Kapela, Osnovna škola Okučani te gosti iz Plesnog kluba Dance Step iz Bosne i Hercegovine.

Više od 200 mažoretkinja i twirlingaša stiglo je iz 6 gradova: Kutjeva, Pleternice, Nove Gradiške, Pakraca, Lipika i Požege.

Natjecanja su oba dana trajala od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati, a dvorana je bila ispunjena najvatrenijim navijačima – roditeljima, braćama i sestrama, tetkama, bakama, a ponajviše iz razloga što je brojnim mališanima ovo bilo prvo natjecanje te je svaka podrška bila dobrodošla.