Srijeda, 28 Veljača 2024 13:42

Međužupanijska smotra radova učenika na temu Biosigurnosti i biozaštite u OŠ Dobriše Cesarića

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA -  Osnovna škola Dobriše Cesarića u Požegi bila je domaćin Međužupanijske smotre na temu "Biosigurnosti i biozaštite" u koju su uključene osnovne i srednje škole u nekoliko razrednih kategorija iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Kao zemlja partner u projektu je sudjelovala Bosna i Hercegovina.

Na smotri radova koja je održana u Sportskoj dvorani škole prezentirani su radovi na temu u literarnom, likovnom kroz izradu postera i scenskom prikazu a sa ciljem upoznavanje učenika s važnošću stručnog, znanstvenog, globalnog i osobnog pristupa u sprječavanju širenja zaraznih bolesti; upoznavanje s opasnim uzročnicima i njihovim načinom djelovanja; usvajanje odgovornog ponašanja prema svome i tuđem zdravlju u školi, obiteljskom domu, društvu i okolišu, te analiziranje potencijalnih opasnosti biougroze i načina prevencije.

Projekt je proveden pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Prezentaciji su nazočili ravnatelj požeškog Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović, koordinatorica projekta za osnovne škole Andreja Dorić, koordinatorica međunarodnog projekta za osnovne i srednje škole Kaja Kassa, dok se se putem video veze javile ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić i znanstvena voditeljica projekta dr. Ljiljana Žmak.