Četvrtak, 16 Svibanj 2024 13:34

Povodom Dana medicinskih sestara i tehničara u Požegi javnozdravstvena akcija mjerenja krvnog tlaka i glukoze u krvi

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Uz Dan medicinskih sestara i tehničara, sestre i tehničari svih županijskih zdravstvenih i socijalno-zdravstvenih ustanova organizirali su javnozdravstvenu akciju u Požegi u pješačkoj zoni, u Pakracu u pješačkoj zoni i u krugu Specijalne bolnice Lipik.

Na posebnom punktu u Požegi stalno je bilo zainteresiranih građana i prolaznika za kontrolu krvnog tlaka i mjerenje glukoze u krvi, a medicinske sestre i tehničari su istovremeno i educirale građane o potrebi i važnosti zdravog načina života.

Sa punkta u Požegi uputile su i čestitke svim medicinskim sestrama i tehničarima, svojim kolegama i kolegicama Silvija Marić, pomoćnica ravnatelja OŽB Požega za sestrinstvo, Vlasta Raštegorac pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Požeško-slavonske županije i dr. sc. Božica Lovrić, magistra sestrinstva, pomoćnica ravnatelja OŽB Požega za kvalitetu. Pozvale su i mlade da se odazovu na školovanje za ovo zanimanje koje je sigurno predani poziv, humano i vrlo značajno u našem društvu i ukazati da je trenutno veliki nedostatak medicinskih sestara kod nas u Hrvatskoj ali i na globalnoj razini.

Javnozdravstvenu akciju podržali su zamjenik županice Ferdinand Troha, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo PSŽ Mato Matijević, ravnatelj Doma zdravlja PSŽ Požega Marijan Višaticki i voditeljica Službe za javno zdravstvo Jasmina Kovačević.