Četvrtak, 27 Ožujak 2014 10:33

Godišnja skupština KUD-a Požeška dolina

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Proslavili petu godišnjicu postojanja

EMOVAČKI LUG - KUD "Požeška dolina" jedno je od najmlađih folklornih društava, a za prvih pet godina svog djelovanja pokazalo se kao neizostavna karika u njegovanju tradicionalnih običaja, posebno kroz dramski izričaj. Skupštini su bili prisutni požeški gradonačelnik Vedran Neferović i njegov zamjenik Mario Pilon.
IMG 6076- Želim Vam puno uspjeha, entuzijazma koje se pokazali u proteklom periodu. Nadam se da ćete s vašim programom kojeg ste si zacrtali ove godine uspjeti a grad će ga pokušati pratiti maksimalno. Sa svoje strane mogu reći da u svakoj prigodi kad budem smatrao da trebate biti, biti će te pozvani. Hvala Vam na pozivu i puno lijepih i dobrih nastupa – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović koji je od KUD-a Požeška dolina dobio i jedan prikladan poklon. Društvo je od grada dobilo jedan manji prostor na korištenje koji im može služiti za sastanke, odlaganje priznanja, poklona ali ga ne mogu koristit za probe.
Protekle godine mogu se pohvaliti sa 14 nastupa od kojih valja istaknuti nastupe na Županijskom kulturnom mozaiku, nastup na Glazbenom festivalu Požega, nastup na Kutjevačkom festivalu i Božićnom humanitarnom koncertu gdje su prikupljali novac za liječenje bolesnog branitelja.
Da su puni volje, rada i entuzijazma pokazuju planovi koje su isplanirali za ovu godinu, pa tako treba izdvojiti praćenje događaja u gradu i županiji, sudjelovanje u Aurea fest na kojem žele prezentirati pučke igre i tradicijske frizure. Kako su do sada snimili svoja tri dramska prikaza, u planu im je i četvrti pod nazivom „Priše“. Predsjednik Zlatko Vuković istakao je da im je velika želja snimiti i dokumentirati pjesme našega kraja ali i organizirati festival pučkih igrokaza.
Na kraju su se dotakli i ovogodišnje 1. Sarmijade gdje su čestitali svojim predstavnicima na osvojenom drugom mjestu u ocjenjivanju najbolje sarme, te zahvalili tjedniku Kronika požeško-slavonskaj na pozivu i odličnoj organizaciji.