Četvrtak, 27 Ožujak 2014 10:43

Vatrogasci na koje se uvijek može računati

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

121. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD KUTJEVO  -

KUTJEVO – Nakon godine u kojoj je društvo proslavilo visoku 120. obljetnicu koja ih svrstava u nekoliko najstarijih društava na području županije, DVD Kutjevo nastavlja intenzivnije sa obučavanjima i edukacijama članova, te uređenje doma i vatrogasnog spremišta za tehniku. To od njih traži moderna oprema koju su dobili iz Tirola u protekle dvije godine, a to je navalno vatrogasno vozilo s tehničkim alatima za spašavanje unesrećenih iz akcidenata, te vozilo s vatrogasnim ljestvama od 18 metara za spašavanje s visina. – Prošle godine smo imali manje vatrogasnih intervencija, a to zahvaljujemo i stalnom radu vatrogasaca na preventivi i akcijama koje godinama provodimo u ljetnom periodu – istakao je predsjednik društva Josip Ašenbrener.
Posebno vrijedno društvo i uvijek spremno da udovolji svim zahtjevima i potrebama pohvalio je Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice županije, ali istakao i vrijednost vatrogasne organizacije. – Jedno smo od najvećih organiziranih snaga u društvu i pomalo nas sve više uvažavaju. U Hrvatskoj to je oko 100 tisuća članova u 1.800 društava, a samo u našoj županiji to je 2.700 vatrogasaca u 57 društava. Društva polažu sve više pažnje raznim osposobljavanjima, pa će tako samo ove godine oko 600 članova proći jedan vid osposobljavanja. Među njima značajan broj je iz DVD Kutjevo, koje ima i velik broj mladeži koju tek treba obučiti.
Pohvale vatrogascima uputio je i zamjenik župana Željko Jakopović. – Vi dobrovoljni vatrogasci trošite i svoje vrijeme i dobrovoljno radite na humanoj i plemenitoj zadaći, pa vam onda društvena zajednica mora pomoći – istakao je Jakopović uz obećanje pomoći županije za njihove planove rada i razvoja.
Društvo ne zaboravlja niti svoje korijene ni svoju povijest pa će urediti prostor i poseban paviljon u koji će se izložiti stara vatrogasna štrcaljka iz vatrogasnih početaka, a nisu zaboravili niti zaslužne i odane članove pa su posebna priznanja za 30 godina rada dobili Tomislav Posedi i Stanislav Šveigir, a za 10 godina, Đuro Sarajlić, Vinko Kresovljak, Zlata Rajf, Slavica Posedi, Martina Romić, Kristina Ašenbrener i Josipa Ašenbrener.