Petak, 11 Travanj 2014 17:22

Najbolji učenik pekar Darko Sviben iz Varaždina

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZAVRŠENO DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA POLJOPRIVREDE, PREHRANE I VETERINE NUTRI-VITA I PEKARI  -

POŽEGA – Požeška Poljoprivredno-prehrambena škola bila je domaćin dvodnevnom natjecanju učenica i učenika srednjih škola Republike Hrvatske u obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina, u natjecateljskim disciplinama Pekari i Nutri-Vita. Učenici su uz teoretski dio imali i praktični dio gdje su uz usvojeno znanje morali pokazati i svoje vještine koje će im svakako trebati u njihovim budućim zanimanjima.
Najbolji mladi pekar Hrvatske tako je postao Darko Sviben iz Srednje strukovne škole Varaždin, drugi Ivan Prekpaljaj iz Poljoprivredno-prehrambene i veterinarske škole Zadar i treći Robert Grbić iz Mješovite industrijsko-obrtničke škole Karlovac. Oni su najbolje odradili zadatak i pripremili deset uskrsnih peciva, od kojih pet slatkog tijesta s punjenjem, te pet od slanog tijesta s posipom sjemenki.
U natjecanju Nutri-Vita natjecali su se poljoprivredni tehničari u uspješnoj laboratorijskoj analizi vina utvrđujući sve kvalitete vina. Najbolja je bila Magdalena Šustić Andrić iz Srednje škole braća Radić Kaštel Štafilić, druga Dijana Pavličević iz Poljoprivredno-prehrambene škole Požega i treće mjesto je zauzela Monika Postružil iz Prehrambeno-tehnološke škole Zagreb.
Nagrade su uručili Dragica Vrgoč viša savjetnica, voditeljica Prosudbenog povjerenstva, Ferdinand Troha, zamjenik župana za društvene djelatnosti i Marija Grgić, ravnateljica škole domaćina, a svečanost dodjele priznanja i medalja uveličao je školski tamburaški orkestar. Učenici i mentori dobili su i prigodne poklon pakete požeške Poljoprivredno-prehrambene škole i kvalitetna vina iz njihovog vinskog podruma.