Četvrtak, 10 Travanj 2014 14:08

Vukovarski koordinacijsko operativni tim (KOT RH)

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Vukovarci zatražili potporu braniteljskih udruga

 POŽEGA – Članovi Koordinacijsko operativnog tima iz Vukovara (KOT RH), organizirali su sastanak sa čelništvima svih braniteljskih udruga Požeško-slavonske županije, na kojem su prezentirali zahtjeve upućene u Sabor i saborske odbore, te zatražili podršku. Sastanak je organizirala Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata županije, na čelu s Krešimirom Pavelićem i koordinator KOT-a za požeško-slavonsku županiju Ivica Mateši iz Pakraca.
IMG 3141Franjo Šoljić, Dragutin Glasnović i Marijan Živković pojasnili su predstavnicima braniteljskih udruga trenutnu situaciju s dvojezičnim pločama, njihovim postavljanjima i skidanjima, problemima koji su uočeni u popisu stanovništva, za koji smatraju da nije točan i da je broj stanovnika srpske nacionalne manjine manji nego što je broj iskazan u popisu. Postavljaju i pitanje o skupljenim potpisima za referendum o ćirilici, ali se dotiču i ostalih poteza aktualne Vlade RH koje ne odobravaju.Tražeći potporu za svoje aktivnosti mišljenja su da se branitelji moraju organizirati i ujediniti u jednu braniteljsku organizaciju, pod okriljem KOT-a, da bi mogli ustrajati u svojim zahtjevima i u konačnici realizirati ih. Saborski odbor bi trebao ovaj tjedan raspravljati o njihovim zahtjevima, a nakon toga se očekuje i rasprava u Saboru RH.
IMG 3143U svom prezentiranju problema ističu da za ovu situaciju nisu krivi Srbi u Vukovaru, jer oni to nisu tražili i mnogi među njima se protive tome. Smatraju da taj zakon neće zaživjeti u Vukovaru, a to dokazuje i do sada skinuta 41. dvojezična ploča. Svoje viđenje rekao je i čovjek koji je skinuo prvu ploču, Marijan Živković, branitelj kojemu su u Domovinskom ratu poginula dva sina.