Srijeda, 09 Travanj 2014 12:58

Požeški vatrogasci najstarije društvo na području županije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

140. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD POŽEGA  -

POŽEGA – Jedno od najstarijih vatrogasnih društava na području RH, a svakako najstarije društvo na području Požeško-slavonske županije, DVD Požega održalo je 140. redovnu skupštinu, koja je provela i izbor novog predsjednika društva. Dalje će požeške vatrogasce voditi jedan od starih članova društva, Šimun Miletić, koji je većim brojem glasova izabran ispred drugog kandidata Kristijana Perkovića. IMG 3272Ujedno se dosadašnjem v.d. predsjedniku Branku Polancu, koji je društvo vodio od smrti predsjednika Matoševića, dana razrješnica. Polanc je podnio i izvješće o radu društva koje broji 137 članova, od kojih njih 114 ima jedno od vatrogasnih zvanja.
Budući da su u istom objektu sa Javnom vatrogasnom postrojbom grada Požege koja izlazi s profesionalnim vatrogascima na sve dojave, bilo požara ili drugih intervencija, a članovi DVD-a samo u prijekim potrebama i većim požarima, kojih na sreću nije bilo, društvo nije niti interveniralo. No članovi DVD bili su aktivni na ostalim događajima u gradu Požegi, osiguranjima skupova te u dobrovoljnom radu. IMG 3274Posebno je istaknut rad sa mladima, odlazak na sva natjecanja, pripreme i brojna osposobljavanja vatrogasaca, posebno za vatrogasne specijalnosti.
Čestitajući ovu visoku obljetnicu, u ime grada Požege obratio se dopredsjednik Gradskog vijeća Ante Šolić. - Grad će vas pratiti i poduprijeti financijski koliko god bude moguće, posebno kad je u pitanju nabavka opreme i svega što je potrebno. Neka mladost koja je ovdje među vama bude ponos i elan u ovome društvu, a vi koji imate više godina, prenosite vaše iskustvo na njih i svi zajedno nastavite ove rezultate koje ste imali. Želim vam da imate što manje intervencija, a one koje budu, da budu uspješne, sa što manje žrtava – rekao je Ante Šolić.
DVD Požega povodom obilježavanja ove velike obljetnice 140. godina postojanja i rada organizirat će svečanu sjednicu i proslavu jubileja.