Nedjelja, 13 Travanj 2014 20:58

Financijska kriza određuje aktivnosti udruge

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE SLIJEPIH POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA - Proteklog vikenda održana je izborna skupština Udruge slijepih i slabovidnih osoba požeško slavonske Županije. Radno predsjedništvo se nije mijenjalo pa tako opet za predsjednika izabran Zdravko Čop.

- Izvješće o radu Udruge slijepih za 2012. g., bilo je kratko i alarmantno kako smo ga okarakterizirali na sjednici Skupštine prošle godine, ali ovo za 2013.godinu još je kraće i skromnije. Razlog tome ješto je prošle godine izostalo sufinanciranja od bivšeg Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi - rekao je predsjednik Zdravko Ćop, te dodao daako se ovakav trend izostankaIMG 7135 financiranja nastavi 2014. godini, boje se da na kraju 2014.g neće biti ni udruge, a kamoli izvješća.

Udruga bi kako je već više puta naglašavano trebala proslaviti 60 godina rada 2014. godine. Jedina je i prva osnovana udruga osoba s invaliditetom na ovim prostorima, koja kontinuirano djeluje 6 desetljeća. Udruga slijepih lani je raspolagala s nešto više od 80 tisuća kuna od čega je najveći dio, gotovo 50 tisuća kuna koliko ih je doznačilo Ministarstvo socijalne politike i mladih, utrošeno na plaćanje vodećeg pratitelja. Zato će udruzi slijepih i ove godine prioritet biti prikupljanje novca za rad.

Udruga slijepih Požeško-slavonske županije danas okuplja gotovo 80 članova, a pod njezino će okrilje najavila je to predsjednica gradske udruge Neda Balog, doći i Udruga slijepih grada Požege. Tako bi zajedničkim snagama pokušali poboljšati rad udruge te lakše realizirati pojedine projekte koji su za sada ostavljeni u drugi plan kao što je tonski studio. Iako svjesni teške situacije u kojoj se nalazi cijelo društvo u udruzi slijepih ipak se ove godine nadaju većoj potpori koja bi omogućila normalno funkcioniranje udruge.