Ponedjeljak, 28 Travanj 2014 15:59

Najavljen i nobelovac Sir Richard Timothy Hunt

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

LJETNA ŠKOLA ZNANOSTI POŽEGA 2014. -

POŽEGA - Po najavi organizatora Ljetna škola znanosti koja se po drugi puta održava u Požegi od 12. srpnja do 01. kolovoza ove godine imat će čast ugostiti i biokemičar Sir Richarda Timothya Hunta, dobitnika Nobelove nagrade za medicinu 2001. godine. Sir Hunt Nobelovu nagradu za medicinu dobio je zajedno s kolegama Lelandom H. Hartwellom i Sir Paulom M. Nurseom za otkrića vezana uz ključne regulatore staničnog ciklusa. Rad Sir Hunta i njegovih kolega postavio je temelje za bolje razumijevanjetim-hunt-john-cobb 1789705c kromosomskih nestabilnosti kancerogenih stanica.
Za vrijeme svog posjeta Ljetnoj školi znanosti Sir Tim Hunt će se sastati s polaznicima Škole te održati zanimljivo predavanje o tome kako je 'sasvim slučajno' došao do otkrića dijeljenja stanica za koje mu je i dodijeljena Nobelova nagrada.
Gostovanje Nobelovca na Ljetnoj školi znanosti velika je čast i posebno priznanje organizatoru Društvu za edukaciju van okvira i svim sudionicima. Potporu ovogodišnjem programu dali su i međunarodno priznati fakulteti i instituti poput ETH-a u Zürichu, EMBL-a u Heidebergu, ili pak zagrebačkog PMF-a, Instituta Ruđer Bošković te Instituta za društvena istraživanja.