Nedjelja, 29 Lipanj 2014 13:55

Maraton i vožnja između čvrstih prepreka

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

DRUGI DAN MEĐUNARODNOG KONJIČKOG TURNIRA U PLETERNICI -

Najinteresantnije vožnje za gledatelje su vožnja Maratona i Vožnja između čvrstih prepreka koje su dinamične, napete, pune pokliča na konje ali i bučnog navijanja publike. Vožnja među čvrstim preprekama traži veliku koordinaciju između konja i vozača, ali i suvozača koji balansira na kraju kočije i svojim pravovremenim izmicanjem zadnjeg kraja kočije uvelike pomaže da se prođu sve prepreke, stupci, brda, voda i dr., te da se na kraju postigne i najbolje vrijeme.

Na kraju dana ponovno se na pobjedničko postolje popeo mađarski vozač Robert Kiss, i suvozač Mihaly Veizer, koji su najbrže i sa najmanje negativnih bodova prešli cijelu stazu Maratona i sve grupe čvrstih prepreka s konjima Veganum Bogarzo i Walter. Drugo mjesto zauzela je posada Državne ergele Đakovo s vozačem Josipom Zirnom, prošlogodišnjim pobjednikom, i suvozačem Tomislavom Drenjančevićem, a zapregu su vukli konji Munja i Zenta. Treće mjesto osvojili su vozač Antun Dorić i suvozač Adam Dorić sa konjima M. Batosta i Batosta iz Zaprežnog kluba Slavonac, Slav. Brod. Domaća posada KK Pleternica Dario Dorušak i suvozač Ivan Dorušak s konjima M. Remi i C. Canissa zauzeli su šesto mjesto.

Treći dan u nedjelju za turnir je najavljena natjecateljska vožnju zaprega među čunjevima, atraktivna vožnja u slavonskim kolima i jahanje galopom bez sedla u kojem se mogu okušali momci i djevojke, ljubitelji konja i jahanja iz okolnih sela. Na prostoru Hipodroma pleterničke i požeške udruge organizirale su sajam starih zanata i rukotvorina, a lovci kuhaju lovački gulaš u humanitarne svrhe. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.