Nedjelja, 17 Svibanj 2015 16:59

Za predsjednika izabran Šimun Miletić a zapovjednika Zdenko Mautner

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

5. GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE GRADA POŽEGE -

POŽEGA – Vatrogasna zajednica je na svojoj 5. redovitoj izvještajnoj sjednici koja nije bila izborna ipak dobila novo rukovodstvo, jer su dosadašnji predsjednik i dopredsjednik te vatrogasni zapovjednik i njegov zamjenik podnijeli ostavke, što zbog opterećenosti drugim funkcijama, što zbog nespojivosti funkcija s odredbama zakona. Tako se nakon glasovanja na prijedlog koji je usuglašavan na predsjedništvu i s čelništvom grada Požega, koje ipak nije bilo jedinstveno jer je i u zadnji moment mijenjano unatoč konačnim dogovorima, dobilo novo rukovodstvo. Za predsjednika je izabran Šimun Miletić, za dopredsjednika Ivan Vlahović, vatrogasnog IMG 9867zapovjednika Zdenko Mautner a njegovog zamjenika Dragan Adžić.

- Ovo je u interesu vatrogastva na prostorima našeg grada, u interesu DVD Požega, DVD Gornji Emovci i Javne vatrogasne postrojbe grada Požege. Smatramo da bi ovi ljudi trebali adekvatno odgovoriti obvezama i dužnostima koje ovog trenutka preuzimaju. Bez zajedništva, bez dogovora, bez istog cilja neće biti ni rezultata – istakao je novoizabrani predsjednik Šimun Miletić.

Sve tri članice Vatrogasne zajednice prošle godine su imale izuzetno veliki broj intervencija, no sve manje na požarima a sve više tehničkih intervencija, a u prošlogodišnjoj specifičnoj godini najviše intervencija u poplavama. Kod izlazaka na požare sve intervencije uglavnom odrađuju profesionalni vatrogasci JVP grada Požega, te tako mladi i odlično obučeni vatrogasci DVD Požega ostaju bez dragocjene prakse i stjecanja iskustva na stvarnim požarima. Stoga ide apel da se više angažiraju članovi DVD Požega, kako bi se rasteretili djelatnici JVP, te tako zajednički u stvarnim akcijama stjecali potrebno iskustvo. Ovako su članovi DVD Požega demotivirani pa postoji i opasnost rasipanja članova, posebice što je većina IMG 9866opreme upravo od DVD s kojom oni ne rade u stvarnim akcijama nego samo vježbaju, što je nedostatno.

Podršku radu Vatrogasne zajednice dali su zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, pročelnik Područnog ureda DUSZ Slavko Marinac, predsjednik VZŽ Željko Petrović, predsjednici VZ Pakrac-Lipik te Vatrogasnih središta Čaglin, Kutjevo, Kaptol, Velika, Jakšić, Pleternica i Brestovac.

Tekst/foto: Vladimir Protić