Ponedjeljak, 18 Svibanj 2015 14:41

Brinu za život umirovljenika, zabavu i rekreaciju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GODIŠNJA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA OPĆINE JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ – Jedna od najaktivnijih Matica umirovljenika na području županije svakako je MU općine Jakšić, koja prednjači i po broju članova. Kako članove privlače aktivnosti tijekom godine, to znači da je ova MU imala puno aktivnosti, a samo neke na Godišnjoj skupštini spomenuo je predsjednik Stjepan Marković. – Matica se brine za svoje članove i organizira im razne manifestacije, te poboljšava život kroz razne aktivnosti. Obilazimo svoje starije i teže pokretne članove s prigodnim poklonima i riječima ohrabrenja, obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba, organiziramo prigodne susrete umirovljenika, druženja i zabave za Valentinovo, sv. Katu, Božićno-novogodišnji domjenak s pjesmom i plesom. Vrlo je aktivan i naš Mješoviti pjevački zbor koji sudjeluje na Susretima glazbenih grupa i pjevačkih zborova umirovljenika na županijskoj razini, ali i na državnim susretima.

Rekreacijom do zdravlja poseban je skup aktivnosti koji provodi MU Jakšić, a sastoji se od niz predavanja o aktivnom starenju, zdravoj prehrani, rekreaciji, te akcijama mjerenja krvnog tlaka, šećera u krvi. Članovi mogu trenirati streljaštvo, šah i kuglanje, a redovno sudjeluju svake godine na Sportskim susretima umirovljenika županije i Hrvatske.

- Matica svake godine organizira pa će tako i ove za sve članove organizirati jednodnevne, dvodnevne i višednevne izlete i putovanja u toplice, na more i u planine radi upoznavanja prirodnih ljepota naše domovine, a uz posjete muzejima i kulturno-povijesnim spomenicima, a odlaze i na Međunarodni sajam cvijeća. Od prošle godine odlazimo i u posjet kazalištu ili operi u Osijeku ili Zagrebu. Matica će pomoći u organizaciji odmora članovima u toplicama Bizovac i Daruvar, te na moru u Baškoj na otoku Krku i odmaralištima na otocima Prviću i Viru – istakao je u planovima predsjednik Marković, koji je kao prioritet stavio i uređenja prostorija koje su dobili od općine Jakšić u kojima treba riješi sanaciju krovišta, uvesti grijanje, fasadu i nabaviti opremu za razonodu. priključiti internet i organizirati knjižnicu i čitaonicu. U dvorištu planiraju zajedno s drugim korisnicima zgrade postaviti viseću kuglanu, streljanu, boćalište i park. Sve te brojne aktivnosti MU riješi s prihodima od članarine 10 tisuća, a toliko im svake godine osigura i općina Jakšić, na čemu su svi zahvalili Ivici Kovačevići, načelniku općine što ih podržava u njihovom radu.

Tekst/foto: Vladimir Protić