Petak, 19 Veljača 2016 09:09

Video-uradak o radu Udruge Sirius

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

FILMSKA UDRUGA VIVID CINEMA I UDRUGA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA SIRIUS -

POŽEGA - Sinoć je u prostoru Art kina u Požegi održana promocija video-uratka o Udruzi za zaštitu životinja Sirius Požega. Kratki film u trajanju od 5 minuta snimio je filmaš Petar Starčević iz Filmske udruge Vivid Cineme koji je odlučio na taj način dati svoj doprinos i pomoći Udruzi koja se nalazi u silnim problemima.

P1420779Petar je putem Facebooka vidio statuse Udruge za zaštitu životinja Sirius Požega i odlučio je na ovaj način pomoći Udruzi u onome za što se bori. - Video-reportažu ćemo staviti na You tube kanal Vivid Cinema koja trenutno ima oko 15 000 subscribersa. Promovirat ćemo Udrugu i rad Udruge tim putem, pa se nadamo da će dotaknuti neke ljude i da će preko tog videa ljudi biti potaknuti na udomljavanje pasa, doniranje i samu pomoć Udruzi - istaknuo je Petar dodavši kako će nastaviti pomagati radu Udruge i u budućnosti.

- Požega se teško bori s pitanjem napuštenih životinja - naglasila je tom prilikom predsjednica Udruge, Gordana Malbašić koja putem ovog filmskog zapisa upoznaje ljude sa situacijom, problemima, ali i ostvarenim rezultatima, odnosno udomljenjima životinja.

- Problematika Udruge je veoma teška. Trenutno je dug prema veterinarima oko 30 tisuća kuna. Uplata ima, ali po malo i dalje idu aukcije pomoću kojih se također dolazi do sredstava - istaknula je Gordana P1420801Malbašić. U Udruzi ne postoji sumnja da će se dug vratiti uz podršku uže i šire zajednice, ali sve dok dug postoji rad Udruge je blokiran i ne može se raditi jer se svi računi na veterinarskoj stanici moraju platiti gotovinski, a Udruga do gotovine ne može doći.

Nakon promocije video-reportaže, bio je prikazan i jednominutni film Azil, a večer je upotpunio i Nenad Vlašić svirkom na gitari. U ugodnom prostoru Art kina Požega dobro su se osjećale i dvije kujice Maza i Betty koje još uvijek traže trajni dom i koje su na skrbi Udruge.

Video pogledajte u prilogu ispod.

Tekst/foto: Lana Protić Malbašić

Medij