Nedjelja, 21 Veljača 2016 15:20

Društvo s najviše osposobljenih vatrogasaca i najviše vatrogaskinja

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

65. REDOVNA SKUPŠTINA DVD BIŠKUPCI -

BIŠKUPCI - Dobrovoljno vatrogasno društvo Biškupci svojom Redovnom godišnjom skupštinom obilježilo je 65. godina postojanja i rada, a sa rezultatima zadnjih godina mogu se pohvaliti, a pohvale su dobili i od svih gostiju na skupštini. Osim što su u potpunosti uredili svoj dom, uredili su i opremili vatrogasno spremište, a uređuju kuhinju i okoliš doma, dobili su i pohvale VZ Županije i predsjednika Željka Petrovića da su društvo s najviše osposobljenih vatrogasaca te društvo s najviše vatrogaskinja. Pohvaljeni su i za svoju odličnu i brojnu ekipu djece i vatrogasne mladeži što je svakako garancija opstanka vatrogasaca u Biškupcima.

DVD ima 30-tak aktivnih i operativnih članova, 70 podupirajućih članova, a čak 35 djece i mladeži. Položena zvanja ima 15 ispitanih vatrogasaca, 10 vatrogasaca I klase, 1 vatrogasni dočasnik, 7 vatrogasnih dočasnika I klase, 5 vatrogasna časnika i 3 vatrogasna časnika I klase koji su prošle godine intervenirali 19 puta, od kojih čak 17 puta na požarima otvorenog prostora, što ih usmjerava na dalje opremanje i obučavanje, te jedan požar gospodarskog objekta i jedna tehnička intervencija. Društvo vodi predsjednik Mihael Ivanović, zapovjednik vatrogasaca je Dražen Pavić, a skupštinu je vodio počasni predsjednik društva Alojz Ivanešić.

Na skupštini su ih podržali delegacije iz prijateljskih društava iz Voćina, Grabarja, Bekteža, Buka, Vetova, Tornja, Podgorja, Kaptola, Alilovaca, Velike, Orljavca, Knežaca, Brestovca i dr., a posebno su ih pozdravili i obratili se Željko Obradović ispred Požeško-slavonske županije, Vlado Boban i Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije koji je istakao – Ovo je jedno od najaktivnijih malih društava, uz čega brojite i najveći broj operativnih članova koji broj nemaju niti neka veća središnja vatrogasna društva. To je ono što vas krasi. Aktivni ste i radite na svakom planu što je za svaku pohvalu. Imate veliku sreću što imate fleksibilnog načelnika, predsjednicu Općinskog vijeća i samo vijeće. Njima nije teško opravdat vaš rad zato što imate rezultate.

Najzaslužnijim vatrogascima vatrogasna priznanja, zahvalnice i nova unapređenja stečena nakon obuka uručili su Zvonko Jurić, predsjednik VZ Požeštine, Ante Adžić, iz vatrogasnog centra Velika i Željko Petrović, a najmlađi su darivani vatrogasnom slikovnicom.

Tekst/Foto: Vladimir Protić