Nedjelja, 21 Veljača 2016 14:26

Očekuju rekonstrukciju i proširenje vatrogasnog doma

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

65. REDOVNA SKUPŠTINA DVD TRENKOVO -

TRENKOVO - DVD Trenkovo je održalo 65. Redovnu skupštinu na kojoj su iznijeli sve aktivnosti vezane za proteklu godinu te usvojili sva izvješća. U protekloj godini bilježe 5 požara od kojih se dva veća odnose na gašenje baliranog sijena na objektima Kutjeva d.d. te nekoliko intervencija ispumpavanja vode iz stambenih objekata, dva ispumpavanja bunara i nekoliko prijevoza vode. - U 3. i 4. mjesecu 2015. godine išli smo na osposobljavanje za zvanja i činove te smo postali bogatiji za dva člana zvanja vatrogasca, jednog dočasnika 1. klase, čak sedam vatrogasnih dočasnika, dva člana su usavršila specijalnost za tehničke alate, tri člana za dišne aparate, te oni na koje smo najponosniji, to je 10 članova osposobljene vatrogasne mladeži. Također je pet članova osposobljeno za rukovanje motornom pilom - rekao je čitajući izvješće predsjednik DVD-a Robert Karas te dodaje da je na prijedlog načelnika općine Velika, i uz dogovor svih društva centra, odlučeno da se vozilo marke Land Rover Defender i kombi vozilo marke Opel Vivaro koji pripadaju DVD-u Velika uz pomoć općina Velika doniraju DVD-u Toranj i Trenkovo. Pošto je realizacija dogovora za DVD Toranj izvršena i oni su dobili Defendera, nadamo se i uspješnom ostvarenju naše donacije negdje u 6. mjesecu ove godine - rekao je Karas.

Članovi DVD-a Trenkovo se nadaju da će ove godine konačno u suradnji s općinom Velika izvršiti rekonstrukciju doma o kojem govore već zadnjih par godina. Projekt je gotov, volje imaju kako kažu, a nadaju se da će se i ta financijska konstrukcija zatvoriti te da će na idućoj skupštini sve ugostiti u veći i adekvatni prostor.

- Osim vas ja još više želim da ovaj dom riješimo, a naravno u svemu tome su uvijek problem financije, i kako je rečeno ja se nadam možda krajem ove godine i početkom 2017. da bi mogli napraviti tu nadogradnju, naravno dokumentacija je gotova, ali nije još građevinska dozvola izdana, a to će biti uskoro. Naravno da ćemo probati negdje kandidirati da dobijemo sredstva, ako ne mi ćemo to iz vlastitog proračuna kako smo se i dogovorili. Vi imate ovdje predstavnike vašeg mjesta gore u izvršnoj vlasti, općini tako da evo sve ovdje što se govori nisu puste riječi, nego ono čemu svi težimo i želimo da se napravi. Naravno osim redovnih davanja iz proračuna za vatrogastvo ove godine općina je izdvojila preko 100.000 kuna, za dva vozila koje je otkupila od DVD-a Velika, jedno je ovdje Land Rover Defender koje je po dogovoru prepušteno DVD-u Toranj, a kako je rečeno, Opel Vivaro će doći ovdje u 6. mjesecu ove godine i ja za to sada skupljam 80.000 kuna koje ću isplatiti DVD-u Velika naravno kako smo se i dogovorili. Bilo mi je žao da ta vozila odu negdje van naše općine, htio sam da to ostane ovdje u našem vatrogasnom centru - rekao je Vlado Boban, načelnik općine Velika.

Na skupštini su bili nazočni i članovi DVD-a Velika, Toranj, Biškupci, Golo Brdo, Kaptol te Alilovci, a od gostiju su bili zamjenik načelnika Velike Ivica Potočanac, predsjednik VZ Požeštine Zvonko Jurić, predsjednik DVD-a Velika Anto Adžić i predsjednica općinskog vijeća Antonija Pavlović.

Tekst/foto: Vanja Protić