Srijeda, 16 Ožujak 2016 11:46

Dali podršku učenicima s Down sindromom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DOBROVOLJNA UTRKA UČENIKA „MEDALJICA CESARICA“ -

POŽEGA - Povodom Svjetskog dana sindroma Down pedesetak djece iz gradskih osnovnih škola su sudjelovali u dobrovoljnoj utrci pod nazivom "Medaljica Cesarica", a trčali su od OŠ Antuna Kanižlića do OŠ Dobriše Cesarića. Ovim dobrovoljnim trčanjem učenici žele pridonijeti podizanju svijesti u našoj lokalnoj zajednici o potrebama osoba sa sindromom Down te potaći daljnje uključivanje djece s kognitivnim i drugim teškoćama u redovne škole. Sponzor ovog projekta je bivši učenik OŠ Dobriše Cesarića gospodin Matko Ugrin koji je izradio model medaljice.

- Ideja za utrku mi je došla jer smo prošle godine bili oduševljeni slikovnicom o "Šimi" koju je napravila učenica naše škole s Down sindromom. To me potaknulo da ih razveselim i da trčimo za njih te da se sve škole udruže i da se sprijateljimo kroz ovaj projekt te da pošaljemo poruku da sva djeca mogu učiti i da im je mjesto u redovnim školama - rekla je učenica OŠ Dobriše Cesarića, Lucija Kovač, inicijatorica utrke.

- Medaljica Cesarica je nešto novo i želimo da to bude još jedna od stvari po kojoj je naša škola prepoznatljiva - rekla je ravnateljica škole, Zvjezdana Krip.
- Mi u gradu Požegi smo ponosni što imamo ovakve škole i ovakve ravnatelje i što naši ravnatelji zajedno s učenicima svakodnevno odvajaju vrijeme za brigu za naše najmlađe kolege kojima je to potrebno, kroz razgovor i razumijevanje najvažnije je pružanje tople ljudske riječi. Također moram reći da sam jako zadovoljan što se lokalna samouprava uključila u ovakve projekte jer samo zajedničkim radom i naporima možemo stvarati nove ciljeve i mijenjati svijest ljudi - rekao je Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika Požege.

Svim sudionicima su dodijeljene medalje, a uručivala ih je Šima Tokić i članovi Vijeća učenika OŠ Dobriše Cesarića.

Tekst/foto: Vanja Protić