Srijeda, 16 Ožujak 2016 13:37

Obilježavaju sva značajnija događanja vezana uz Domovinski rat

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE RATNIH VETERANA 63. SAMOSTALNE GARDIJSKE BOJNE POŽEGA -

BUK – U novo izgrađenoj dvorani eko imanja Milana Cavrića u Buku održana je Godišnja skupština Udruge ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne Požega, na kojoj se okupilo 60-tak članova. Skupštinu su uveličale članice i članovi KUD „Svilenka“ iz Buka svojom pjesmom, a domaćin nakon skupštine dobrim druženjem uz domjenak i glazbu.

- Prošle godine imali smo niz aktivnosti, od usklađivanja našeg Statuta udruge do obilježavanja sjećanja na poginule pripadnike bojne Nikicu Blagojevića, Stipu Kovačevića i Ivicu Šimunovića. U lipnju smo obilježili proslavu i sjećanje na ratnu postrojbu 63. samostalnu bojnu, a podržali smo u više navrata prosvjednike 100% HRVI u Zagrebu. Sudjelovali smo u odavanju počasti žrtvama Vukovara, a na području Požeško-slavonske županije obilježili smo sva značajnija događanja vezana uz Domovinski rat, od pada vojarne, Dan hrvatskih branitelja, Kamensku, Mijače, Bazu Papuk, početak Domovinskog rata u Pakracu te državne praznike – istakao je u svom izvješću predsjednik Zlatko Bošković.

Skupštini je Mario Kalan kroz video projekciju prezentirao što je do sada učinjeno na foto monografiji koja će prezentirati sve od početka Domovinskog rata do svih operacija koje je izvela 123 brigada požeška, te pozvao sve koji imaju još nekih fotografija ili dokumenata značajnih za ovu knjigu da ih dostave.

Rad skupštine su pozdravili Zoran Jušić ispred PU požeško-slavonske i Željko Kalić, savjetnik požeškog gradonačelnika za pitanja branitelja.

Tekst/foto: Vladimir Protić