Petak, 08 Lipanj 2012 19:11

Otvorena nova pedijatrijska ambulanta u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

MALI PACIJENTI S PODRUČJA PLETERNICE VIŠE NE MORAJU PUTOVATI U POŽEGU  -

PLETERNICA – Dom zdravlja Požeško-slavonske županije otvorio je novu pedijatrijsku ambulantu u pleterničkom Domu zdravlja, te tako omogućio stotinama djece i mladih da zbog liječenja i zaštite zdravlja više ne moraju putovati u Požegu. – Mi u skladu sa zakonom popunjavamo mrežu zdravstvene zaštite i u Pleternici je po prvi puta otvorena pedijatrijska ambulanta. To je podizanje kvalitete zdravstvene usluge i omogućavanje prisutnosti u svakom kutku županije. Ovdje će raditi pedijatar specijalist s timom, kojemu gravitira 846 djece i mladih s područja grada Pleternice i općine Čaglin. Dom zdravlja je uz pomoć grada Pleternice uredio ovu ambulantu i ja pozivam roditelje da vrate svoju djecu ovdje u ambulantu, jer sada više ne moraju putovati zbog zdravstvene zaštite djece i mladih u Požegu – istakao je ravnatelj Darko Puljašić na otvorenju  ambulante.

P6092842Svoje zadovoljstvo otvaranjem pedijatrijske ambulante izrazio je i pleternički gradonačelnik Franjo Lucić. - Ovo je samo još jedan pokazatelj da grad Pleternica obzirom na svoju veličinu zaslužuje ovakvu ambulantu. Ovdje u Domu imamo pet timova opće medicine i pet timova stomatološke zaštite. Ovdje naši građani imaju i istureni šalter Zdravstvenog osiguranja a uskoro će imati i šalter mirovinskog osiguranja i mi činimo sve kako bi olakšali našim građanima da ne moraju ići u Požegu nego sve potrebe ostvariti u Pleternici – rekao je gradonačelnik Lucić.

Ambulanta pedijatrije radit će utorak, srijedom i petkom u dopodnevnim satima, a ponedjeljkom i četvrtkom poslije podne, a radit će i jednu subotu. – Evo nakon deset godina otkako sam ja počeka raditi otvorila se pedijatrijska ambulanta. Mi se brinemo o dječici od  prvog dana pa za mlade do 18 godina. Svim bolesnima a i zdravima pružit ćemo svu skrb i savjete – istakla dr. med. Geminina Zečević, specijalist pedijatar.