Banner 750x94 gume barišić

Untitled 1

Breadcrumbs

Petak, 08 Lipanj 2012 11:59

Kupujmo Hrvatsko i Vrijedne ruke

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

6. AKCIJA HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE  -

POŽEGA – Po šesti puta Hrvatska gospodarska komora u Požegi, na Trgu sv. Trojstva u subotu od 9 sati organizirala je Akciju Kupujmo Hrvatsko uz dodatnu manifestaciju Vrijedne ruke u koju su uključeni mali tradicijski obrtnici. Sve je započelo prije 15 godina, a prva akcija u gradu Požegi organizirana je 2003. kao popratna priredba uz festival Zlatne žice Slavonije, a do sada je u akciji bilo uključeno 30-tak trvtki s područja Požeštine, od kojih su neke učestvovale na svim akcijama, a odlaze u sklopu akcije i u druge gradove.

P6032455Cilj akcije Kupujmo Hrvatsko je stvoriti naviku i svijest kod potrošača da prvenstveno kupuju proizvode koji se proizvode u Hrvatskoj i na taj način pomoći u očuvanju postojećih radnih mjesta i potaći na otvaranje novih u proizvodnji. U sklopu akcije HGK je počela i posebno označavati kvalitetne proizvode s znakom „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“ čime im želi olakšati put do potrošača i svjetskih tržišta. Znak „Hrvatska kvaliteta“ do sada je u Hrvatskoj  dobilo 235 proizvoda, a znak „Izvorno hrvatsko“ 116 proizvoda. Nekoliko proizvođača s područja naše županije već nose ove znakove kvalitete, kao Luxury košulje Orljave, Vino graševina i Traminac Kutjeva d.d., Sjedeće garniture od masivnog drveta Spin Valis d.d., Poljanski šaran Ribnjaačarstva Poljana i dr.

P6032467Ove godine s područja naše županije učestvovalo je 15 tvrtki, Orljava s košuljama, Kutjevo d.d. s paletom vina, Grbić s bučinim uljima, OPG Carpinus iz Grabarja s kulenom, OPG sv. Ambrozije iz Požege s medom, Zvečevo s čokoladom, Udruga Zlatovez iz Zagrađa, Udruga prijateljstva iz Požege sa suvenirima, Mljekara BiZ iz Buka sa svojim sirevima, PG Kristić iz Pleternice s proivodima od lavande, Spin Valis s namještajem, Kreativni amateri s suvenirima i torbama, Obrtnička škola Požega s proizvodima svoje stolarske i tekstilneradionice, Voćarstvo Boić s sokovima i čipsom od jabuka i Plamen Požega s vrtnim programom i roštiljima.

Sva izložena roba mogla se kupiti po povoljnim akcijskim cijenama što su građani i koristili.