Nedjelja, 11 Prosinac 2016 17:49

Proslavljen veliki jubilej nogometa u Kuzmici i okolnim selima

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KUZMICA – Nogometni klub „Tim osvježenje“ iz ovog sela proslavio je pola stoljeća aktivnog rada, a sudionike proslave među kojima su bili predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić i zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, pozdravio je predsjednik kluba Zdravko Novak nakon čega je prikazan dokumentarni film o povijesti IMG 9886ovdašnjeg sporta.

Sve je počelo šezdesetih godina osnivanjem NK „Mladost“ u Viškovcima, nakon toga je kraće vrijeme djelovao klub u Srednjem Selu, da bi 1966. godine bio osnovan NK „Borac“ u Kuzmici. Kasnije su u više navrata bili prvaci nekadašnje Općinske lige Požega, te Prve i Druge županijske lige, igrali su i u Međužupanijskoj ligi, osamdesetih godina u sklopu kluba imali su mušku i žensku rukometnu ekipu u redovnim natjecanjima, uredili su i proširili igralište sa rasvjetom za noćne utakmice, izgradili i uredili klupske prostorije, a dobili su i nagradu grada Pleternice.

Od 2005. godine klub nosi ime „Tim osvježenje“, sada imaju momčadi u pet uzrasnih kategorija, a dugi niz godina su nositelji društvenog života u svome kraju okupljajući ljude svih generacija.

-Imate bogatu povijest, čestitam na dugogodišnjem plodnom radu jer ste ponos grada, objekt je legaliziran, a tražimo rješenja da ga se energetski obnovi – kazao je dogradonačelnik Pleternice Domagoj Katić. Pohvalio je rad čelništva kluba.

-Zaslužili ste sve pohvale jer razvijate sportski duh i nogometnu igru u svome kraju- kazao je predsjednik Županijskog saveza Drago Lucić, koji je uz jubilej klubu uručio posebno priznanje.

Predsjednik Novak uručio je zahvalnice uz ovaj jubilej bivšim članovima uprave, igračima i trenerima koji su doprinijeli rezultatima i aktivnostima. IMG 9889Primili su ih: osnivači Đuro Blagojević, Ladislav Bognar i Ivica Dropulić, zatim članovi uprave Mijo Bradarić, Pero Brnčić, Ante Bušić, Jerko Čuljak, Jozo Ćuk, Dario Gašić, Mato Grgić, Milan Ivanko, Anđelko Jakovljević, Mato Kapel, Ivan Kumpf, Ivan, Željko i Pero Raguž, Božo Šarić, Ivan Šporčić, Stjepan Tomljenović, Vinko i Zdenko Vukić, te Ivo Žuljević, zatim treneri Ante Bošnjak Bijeli, Jozo Dijaković, Ivan Dumančić, Zdravko Novak i Ivo Papak, kao i igrači Milan Alavanić, Ivica Andričić, Miro Banožić, Robert Blažević, Jozo Bradarić, Pero Brekalo, Ivo Ćuk, Tomo Dropulić, Nikola Grbeš, Pero Grubeša, Zvonimir Jakovljević, Andrija, Jako i Josip Novak, Miroslav Papak, Ivo Paun, Mirko Petrović, Ivan Primus, Ivan Puljašić, Franjo Šarić, Ivan Šimunović, Zlatko i Zvonimir Šojat, Tomislav i Željko Žuljević, te grad Pleternica, dugogodišnji sponzor „Metalijatrans“ i Županijski nogometni savez.

Tekst/foto: D.K.