Četvrtak, 15 Prosinac 2016 10:34

Na prijemu i svečanom ručku okupilo se 300 samaca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

11. SUSRETI „NITKO NE SMIJE BITI SAM“ GRADA POŽEGE -

POŽEGA – Grad Požega već 11. godinu za redom organizira svoju predblagdansku manifestaciju „Nitko ne smije biti sam“ i brine da u ovo predblagdansko vrijeme zaista nitko ne ostane sam. Za sve one koji su u svojoj trećoj životnoj dobi ostali sami, bez svojih supružnika i partnera grad organizira susrete i druženje uz glazbu, ples i svečani ručak. Ove godine okupilo se 300 samica i samaca starijih od 70 godina.

Dobrodošlicu svim okupljenima poželio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, kao domaćin ovog skupa i zaželio puno zdravlja u budućem vremenu. - Ovo druženje naših starijih građana, u predblagdansko vrijeme lijepa je tradicija koju treba nastaviti i pokazati brigu Grada Požege za sve generacije njegovih stanovnika. Jer ne smijemo zaboraviti ove naše sugrađane koji su svojim doprinosom i radom ugradili puno toga dobroga u naš grad i možemo im se bar malo zahvaliti na ovaj način. Nadam se da će i generacije koje dolaze jednakom brižnošću voditi brigu o našem gradu i dati si truda da on bude još ljepši za one koji dolaze nakon nas – poručio je gradonačelnik Neferović, dodajući da mu je najteže kada u njegov ured dođe neko s teškim oboljenjem, teškim životnim situacijama, kada se ne može puno pomoći. Često ljudi dolaze s problemima koje može riješiti materijalni dio, pa je tu već lakše pomoći. Grad Požega za potrebe socijalnog programa i potrebe građana izdvaja redovno preko 500 tisuća kuna.

U društvu s gradonačelnikom Neferovićem sve uzvanike obišao je i predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić i porazgovarali sa njima. Ubrzo nakon svečanog ručka krenuo je i ples, ali i slavonski bećarac i kukunješće, za što su svakako bili najzaslužniji dobri tamburaši TS Tamburix.

Tekst/foto: Vladimir Protić