Četvrtak, 14 Ožujak 2013 10:57

Za vodoopskrbu Požeštine 15 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

HRVATSKE VODE I TEKIJA POTPISALE UGOVOR O FINANCIRANJU PROJEKATA  -

 

POŽEGA – Projekti koje je predložila Komunalna tvrtka Tekija d.o.o. za izgradnju nove infrastrukture u vodoopskrbi i odvodnji na području Požeštine prihvaćeni su od strane Hrvatskih voda, kako prošle godine u cijelosti, tako i za 2013. godinu. IMG 4143Izgradit će se desetak projekata od kojih su neki već započeti u prošloj godini kao crpilište Dubočanka, vodovod za naselja Kunovci, Gornji Emovci, Bankovcvi, Seoci, magistralni cjevovod C1 u Požegi, na području Pleternice vodovodi za Ašikovce, Lakušiju, Novoselce i Trapare, na području Jakšića cjevovod Radnovac – Rajsavac, na području Brestovca vodovod Sloboština, Pasikovci, Skenderovci i Jaguplije, na području Kutjevo vodovod za naselje Ferovac, te poseban projekt Upravljanje gubitcima vode u vodovodnom sistemu Požeštine. U odvodnji rade se kanalizacijska mreža naselja Golobrdci, Brestovac, Nurkovac, Završje, Dolac, Gornji Emovci, Novo Selo, kolektor Sv. Rok rijeka Orljava u Požegi, početak izgradnje kanalizacijske mreže Emovački Lug - Donji Emovci, te Požega – Novi Štitnjak, a na području Čaglina izgradnja kolektora za otpadne vode i kanalizacije u ulici Braće Radića.

- Naša suradnja s komunalnim poduzećem Tekija je dobra, i među uspješnijim su komunalcima koji su u prošloj godini ugovorene radove izvršili u 100% obimu. Očekujem da će radovi vrijedni 15 milijuna kuna biti izvedeni i u ovoj godini – istakao je generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić prilikom potpisivanja ugovora s direktorom Tekije Antom Kolićem u Gradskoj vijećnici grada Požega.

Potpisivanje ugovora pozdravio je i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, inače predsjednik Skupštine Tekije. – Prošle godine smo učinili puno, a ove godine kroz ovu kandidaturu projekata postigli puno. Na području grada Požege i prigradskih naselja s ovim projektima 99,9% stanovnika imat će riješenu vodoopskrbu, a 95,6% odvodnju. Pred nama stoji još potpisivanje ugovora za nastavak radova na pročistaču otpadnih voda, gdje smo u mehaničko pročiščavanje uložili 12 milijuna kuna, a za biološki pročistač očekuje nas investicija od 41 milijun kuna.