Srijeda, 13 Svibanj 2015 11:22

Bespovratno 1,13 milijardi za poduzetnike

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MINPO OBJAVIO DVA NATJEČAJA ZA MIKRO, MALA I SREDNJA PODUZEĆA -

POŽEGA – Hrvatske gospodarska komora u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak te Hrvatskom udrugom banaka, organizirala je predstavljanje dvaju natječaja Ministarstva poduzetništva i obrta. Prvi natječaj je izgradnja proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu, a drugi je Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj poduzetnicima je namijenjeno ukupno 1,13 milijardi kuna bespovratnih sredstava.

- Kod vas održavamo prvu prezentaciju, a nakon toga idemo u Sisak te nakon toga ćemo u dva mjeseca obići sve županije u RH uključujući i Grad Zagreb. Cilj prezentacija jest upoznati poduzetnike sa spomenutim natječajima, natječajnom dokumentacijom te procesom prijave i evaluacije. Poziv je namijenjen isključivo malim i srednjim poduzetnicima. Kriteriju su dosta strogi ali ne i nemogući jer, ako imate dobro razrađen projekt, pripremljenu projektnu ideju i dokumentaciju, uvijek ste prihvatljiv prijavitelj - rekao je Igor Bobek iz Hrvatske gospodarske komore.

Iz Europskog fonda za regionalni razvoj poduzetnicima će u sklopu dva Poziva biti dodijeljeno 760 milijuna kuna za natječaj Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu odnosno 357 milijuna kuna za natječaj Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP.

- Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenih Poziva na dostavu projektnih prijava do 31. prosinca 2020. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Ukoliko se projekt odnosi na izgradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu, najniži iznos bespovratnih sredstava koji mu se može dodijeliti je 1,5 milijuna kuna i ne može prijeći 15 milijuna kuna. Za projekte koji se odnose na ulaganja u proizvodnu tehnologiju bespovratna sredstva koja se mogu dodijeliti za pojedini projekt ne mogu biti niža od 500 tisuća kuna niti viša od 5 milijuna kuna - rekao je na prezentaciji Igor Bobek.

Tekst/foto: Vanja Protić