Srijeda, 13 Svibanj 2015 15:50

Novi pristup za stvaranje novih mogućnosti zapošljavanja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

(PROMO ČLANAK) PROJEKT POŽEŠKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE FINANCIRAN OD EU -

 POŽEGA – Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega nositelj je projekta „Novi pristup za stvaranje novih mogućnosti zapošljavanja“. Projekt je financiran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda iz programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II. Ukupna vrijednost projekta je 36.925 eura od čega EU IMG 9580sudjeluje s 76,81%, a ostatak nositelj i partneri na projektu Regionalna razvojna agencija PSŽ i HGK Županijska komora Požega.

- Projektom se želi ojačati rad Lokalnog partnerstva za zapošljavanje županije kako bi ono podržavalo i odgovaralo na stvarne potrebe poslovnih subjekata koji imaju potencijal stvarati radna mjesta. Projekt će trajati 12 mjeseci, nastao je prije godinu dana a Lokalno partnerstvo za zapošljavanje djeluje već punih 9 godina i danas broji 23 člana. Ovo je 6. projekt kojim poslodavcima i nezaposlenima pomažemo. Ovaj puta osigurana su sredstva za edukaciju 20 poslodavaca za projektni način razmišljanja kako bi za razvoj svojih tvrtki i stvaranje radnih mjesta iskoristili prilike koje im se nude kroz razne fondove. Edukacije će biti organizirane u suradnji s HGK i HOK, za tu svrhu angažirat će se stručni IMG 9587konzultanti koji će u manjim grupama raditi s poslodavcima na njihovim poslovnim idejama za koje će se tražiti najprikladniji izvor financiranja. Kao rezultat ove aktivnosti 20 poduzetnika će biti educirano da pripreme svoje poslovne ideje, s planom gdje i kada ih podnijeti – istakla je Martina Keller, voditeljica projekta iz požeškog HZZ-a.

Moto LPZ-a je „Ljudi su zlato Zlatne doline“ što je jedan simboličan prikaz stanja kojem treba težiti. Danas kada se govori o ljudskom potencijalu previše je negativnih konotacija vezanih za nezaposlenost, na iskorištavanje radne snage, na odljev mladih i obrazovanih i sl. LPZ svojim radom promovira ulaganje u ljudski potencijal, važnost cjeloživotnog učenja, mobilnosti i svega što unapređuje i izgrađuje ljudske potencijale kojima raspolažemo. Da bi se takva promišljanja potakla kod što većeg broja naših žitelja, poslodavaca i nezaposlenih kroz projekt će se IMG 9588razviti i objaviti minimalno 6 e-novina u kojima će se objavljivati zanimljive teme poput: priče uspješnog pronalaska posla, uspješnih karijera osoba koje su bile nezaposlene, za one koji rade obrađivat će se teme kako prevenirati prigovor, kako učiti iz pogrešaka, asertivnosti, promjere uspješnih projekata, izvori poticaja za zapošljavanje, predstavljanje uspješnih tvrtki koje dobro upravljaju svojim djelatnicima i sl.

U dvorani HGK Održana je Početna konferencija projekta i potpisani su ugovori nositelja projekta i partnera u projektu. Projekt su potpisali Marija Užar, predstojnica HZZ PU Požega, Senka Horvat, direktorica RRA PS županije i Luka Balenović, predsjednik HGK ŽK Požega.

Tekst/foto: Vladimir Protić

hzzzzz