Srijeda, 16 Prosinac 2015 14:10

Najbolji Spin Valis, Straga Trans i Diamant Artuković

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DODIJELJENA ZLATNA KUNA ZA USPJEŠNA TRGOVAČKA DRUŠTVA -

POŽEGA – Održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Požega, na kojoj su osim analize stanja gospodarstva Požeško-slavonske županije koje je iznio predsjednik HGK ŽK Požega Luka Balenović i Hrvatske koje je iznio predsjednik HGK Luka Burilović. Stanje gospodarstva RH prezentirala je pomoćnica direktora Sektora za financijske institucije i ekonomske analize Jasna Belošević Matić.

Dodijeljena su i komorska priznanja „Zlatna kuna“ uspješnim trgovačkim društvima za 2014. godinu. U kategoriji velikih trgovačkih društava priznanje je dobio Spin Valis d.d. Požega, kategoriji srednjih društava Straga Trans d.o.o. Lipik, a kategoriji malih društava Diamant Artuković d.o.o. Požega.

- Zahvaljujem na nagradi i smatram da ćemo je i ubuduće opravdati. Bavimo se proizvodnjom alata za obradu kamena, betona, armiranog betona, asfalta na hrvatskom tržištu i pretežito inozemstvu. Izvozimo u Njemačku, Belgiju, Nizozemsku, krećemo prema Americi, a ukupni izvoz nam je 70%, dok je ukupni prighod oko 5 milijuna kuna. Idemo u širenje tvrtke i novo zapošljavanje - kaže Zdravko Artuković, suvlasnik tvrtke s svojim bratom Diamant Artuković iz Požege.

- Drago mi je da smo dobili ovu nagradu jer iz toga se vidi da tvrtka dobro radi i posluje. Zahvaljujem svim svojim djelatnicima jer mi smo svi jedan veliki i mladi tim. Tvrtka se bavi prijevozom i ima 150 vozila te 170 zaposlenih radnika. Zlatnu kunu smo dobili do sada tri puta, a tvrtka je nastala iz očevog obrta 1992. godine. Ostvaruju promet preko 80 milijuna kuna - rekla je Nevia Straga, direktorica Straga Transa iz Lipika.

- To je čast i ponos, ali i obveza. Ponosimo se da je preko komore uspostavljen konsenzus da je proizvodnja i roba za izvoz, te zapošljavanje put izlaska Hrvatske iz krize. Ovo je samo potvrda tih vrijednosti u Spin Valisu, koji je najveći proizvođač namještaja u Hrvatskoj, segmentu masivnog namještaja, izvozno orijentiran. Ovo priznanje nama stvara obvezu da nastavimo dalje. Grupa Spin Valis ove godine će imati realizaciju oko 180 milijuna kuna sa 500 zaposlenih djelatnika, a izvoz čini preko 85% u tridesetak zemalja. Okrenuli smo se i onome što je kompatibilno s drvnom proizvodnjom, a to je proizvodnja električne i toplinske energije. Mi smo 100% zelena proizvodnja, od namještaja, masivnih ploča, briketa i ove godine smo investirali 10 milijuna eura u kogeneraciju, gdje trošimo sve drvne ostatke, preko 20 tisuća tona drvnih ostataka. Sav trupac u Spin Valisu se preradi u razne oblike proizvoda i to green proizvodnje koja je trend u cijelom svijetu – istakao je Zdravko Jelčić, predsjednik Uprave Grupe Spin Valis iz Požege.

Nagrade je uručio predsjednik HGK Luka Burilović.