Utorak, 13 Studeni 2012 22:02

Zazvonile požeške tambure u Subotici

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEŠKI TAMBURAŠI NA KONCERTU SUBOTIČKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA -

SUBOTICA - Nastupom na Jesenjem koncertu u Subotici, Požeški tamburaški orkestar je vrlo uspješno parirao Subotičkom tamburaškom orkestru ne samo kvalitetom, već i odabirom repertoara, kojim je potvrdio i Požegu kao središte tamburaške glazbe. Obzirom da je subotički orkestar dokazano izvrstan na prostoru gdje se svira i sluša tambura, pljesak i tri bisa Požežanima u impozantnoj gradskoj vijećnici svakako su nezanemarivo uspješno gostovanje. Uz skladbe Emila Cosetta, Paje Kolarića, Hatcaturiana i sl., Subotičanima su odsvirali i nekoliko s požeškog festivala. I baš time publiku su digli na noge, i bez pretjerivanja, nadmašili domaćine.
 
Subotički tamburaški orkestar gostovao je u Požegi prošle godine, a njegovi najbolji članovi sviraju i u sastavu Europskog omladinskog tamburaškog orkestra, čijem kampu je Požega bila prošlog ljeta domaćin. U proteklih 35 godina okuplja mlade tamburaše i broji na stotine uspješnih nastupa diljem svijeta, a pod vodstvom dirigenta Stipana Jaramazovića postao je i među najboljima na prostoru bivše Jugoslavije, pa i šire. Gostovanje Požeškog tamburaškog orkestra u Subotici već je samo po sebi znak prestiža i ujedno nastavak suradnje, sa željom da ona postane tradicionalna.
 
U Subotici je nastupilo dvadesetak ponajboljih požeških tamburaša od preko pedeset, koliko ih broje svi ansambli Požeškog tamburaškog orkestra pod vodstvom dirigenta Tomislava Galića. Kao vokalni solisti nastupili su Zdravko Knežević, Marko Markanović, Marko Ralašić i Ivan Ralašić. Domaćini su na koncertu predstavili svoj tamburaški kvartet, kao pandan violinskog kvartetu. Za pretpostaviti je da će ga čuti i Požežani.