Utorak, 01 Lipanj 2021 11:08

Gradska knjižnica najavljuje Noć otvorenih vrata - 24 sata kviza & knjižice

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

POŽEGA - Gradska knjižnica Požega u suradnji s Udrugom Kvizoljupci Zlatne doline i Udrugom SolidArt i uz podršku Grada Požega organizira od 16 sati u subotu 5. lipnja 2021. do 16 sati u nedjelju 6. lipnja 2021. jedinstven događaj u Hrvatskoj!

U organizaciji Udruge Kvizoljupci Zlatne doline u Požegi se održava kviz-maraton u trajanju od 24 sata bez prekida, a Gradska knjižnica Požega daje organizacijsku i programsku podršku te radi za korisnike i posjetitelje u dodatnom, izvanrednom radnom vremenu: od 16 sati u subotu, 5. lipnja, do 16 sati u nedjelju, 6. lipnja!

Dođi, prati kviz, upiši se u Knjižnicu, posudi knjigu, čitaj, kupi knjigu, sudjeluj u Lego-maratonu, prijavi se i sudjeluj u radionici fotografije… ili samo posjeti svoju Knjižnicu u bilo koje doba dana ili noći i iskaži tako svoju podršku skupini entuzijasta koji pomiču osobne granice i rado prihvaćaju izazove!

Uz promociju kviza i kulture posredstvom Knjižnice, cilj ove manifestacije je i promocija Požege kao središta urbane kulture i promocija Gradske knjižnice Požega kao žarišta kulturnog života u gradu Požegi.

PROGRAM

---> 24 SATA KVIZA U POŽEGI
Kviz-maraton u organizaciji Kvizoljubaca Zlatne doline, Galerija svjetlosti.

Kviz mogu pratiti posjetitelji na Trgu spoznaje.

Otvorenje kviza: subota, 5. lipnja u 15:45

Zatvorenje kviza i proglašenje pobjednika: nedjelja, 6. lipnja oko 17 sati

---> RADIONICA FOTOGRAFIJE ZA MLADE
U organizaciji Udruge SolidArt, Dvorana mudrosti, 5. 6. od 16 h

---> SAJAM KNJIGA
Otpisane knjige iz fonda Gradske knjižnice Požega po cijeni od 10 kn

---> LEGO-MARATON ZA VELIKE
Slaganje novih Lego-setova od 3 500 dijelova i više za starije od 18 godina.

Obvezna prijava na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.!

Slažu se novi setovi s više od 3 500 dijelova Lamborghini Sian, Empire State Building, Bijela Kuća, Batmobile i Harry Potter Hogwarts.

 Lego-maraton traje 24 sata u ovom posebnom danu i noći.

---> AKCIJA BESPLATNOG UPISA U KNJIŽNICU
Od 00:00 do 7:00 sati

---> AKCIJA OPROSTA ZAKASNINE

---> POKLONI IZNENAĐENJA ZA KORISNIKE KNJIŽNIČNIH USLUGA

DOGAĐAJ UOČI KVIZA 

Mario Kovač - predstavljanje lika i (ne)djela
Petak, 4. lipnja u 19:00 sati u Dvorani mudrosti uz prijenos uživo

Prije svega diplomirani kazališni redatelj, kasnije doktor znanosti na području teatrologije i dramatologije, Mario Kovač svoj umjetnički izričaj pokazuje kroz kazalište, film, glazbu i književnost, a pored svega toga Mario je i strastveni kvizaš.
Mario će predstaviti svoju drugu zbirku pjesama pod nazivom "Metamorfoze iliti pretvorbe", zbirku koja je protkana humorom, ironijom i svakodnevnim nedaćama malog čovjeka. Osim toga, Mario će govoriti o svom profesionalnom putu, a neizostavna tema bit će i kvizaštvo kao odlična uvertira Noći otvorenih vrata Knjižnice kada će se održati 24 sata kviza.