Srijeda, 02 Lipanj 2021 08:03

Požeško kazalište sezonu završava premijerom predstave „Guja u njedrima”

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Gradsko kazalište Požega privodi kraju tešku kovid-sezonu i to na najljepši način: premijerom predstave za odrasle. Riječ je o predstavi „Guja u njedrima” redatelja Rajka Minkovića u kojoj glume i dvije Požežanke – već afirmirana Ines Bojanić te mlada Ružica Maurus. S njima u predstavi su, kazališnoj publici dobro poznate, Jasna Palić Picukarić i Hana Hegedušić. Ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović predstavila je novu premijeru predstave u kojoj će rijetki sretnici moći uživati u petak, 4.lipnja, od 20 sati. Naime, zbog epidemioloških mjera, kazališna dvorana će i ovaj put biti poluprazna.

Ravnateljica Valentina Neferović, posebno je izrazila zadovoljstvo što se u predstavi pojavljuju i tri Požežanke: uz glumice Ines Bojanić i Ružicu Maurus, tu je i Ana Mikulić kao kostimografkinja. – Predstava je na programu 4., 5. i 6.lipnja a ovom prilikom ću najaviti i jesensku zagrebačku premijeru. To je nešto novo za naše kazalište. Osim našoj domaćoj publici, našim dragim Požežanima, želimo se predstaviti i zagrebačkoj publici i to na tragu onoga što sam govorila već da mi kao kazalište, ‘igramo centar’: znači, potpisanom suradnjom s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, naslonjeni smo na istok Hrvatske, ali evo, ovakvim predstavama i samom tom zagrebačkom premijerom, želimo se predstaviti i zagrebačkoj publici i samim time otvoriti si mogućnost gostovanja u što više gradova diljem Lijepe naše – istakla je V. Neferović.
„Guja u njedrima” kazališni je tekst svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna o čemu je više govorio redatelj Rajko Minković. Glumica Jasna Palić Picukarić je podsjetila kako joj Požega nije nepoznata jer je u njoj već gostovala s drugim kazalištima dok je Hana Hegedušić posebno istakla kako se svi vesele ponovnom povratku ljudi u kazališta.
Ines Bojanić, govoreći o ovotjednoj premijeri, kazala je kako ju kao Požežanka, naravno, dočekuje s posebnim emocijama. – Ja sam došla nazad u svoj grad nakon evo, produkcije „Gospođice Julije” a to je bilo 2008.godine. Otad sam samo gostovala s predstavama drugih teatara. I uvijek mi je bila želja da opet nešto napravim, da se vratim, da nešto ponudim Požegi i da vidim koliko sam ‘narasla’ i da ta publika, koja me prati od 13.godine otkad sam u kazalištu, posvjedoči nečemu gdje sam ja možda bolja, drugačija – rekla je I.Bojanić. Dodala je kako se nada da će se predstava svidjeti publici i da ju oni kao glumci neće razočarati.
Ružica Maurus je podsjetila kako je tek na pola studija glume, te da je ovu godinu provela kao zaposlenica požeškog kazališta s kojim je realizirala dječje predstave „Djevojčica sa šibicama” i „Carevo novo ruho”. Iduće jeseni nastavlja studij.. – Zahvalna sam Valentini što mi je dala priliku i što mi je bila podrška u svemu tome a sad, ovo je baš ‘šlag na tortu’, nisam očekivala daće sve to na ovaj način izdogađati. Naravno da sam jako zahvalna i ogromna mi je privilegija stajati na sceni s ovakvim kazališnim imenima – rekla je R.Maurus.

autor Vesna Milković